Nuo kroatų teisėjo Ivano Bebeko paskelbtos rungtynių pradžios „Sūduvos“ vartų link nušuoliavę svečiai iš Glazgo netrukus kėlė į viršų rankas. Jau 3 min. Marijampolės ekipos vartininkui Ivanui Kardumui teko traukti kamuolį į savo ginamų vartų tinklo. Ten jį galva po Michaelo Johnstono perdavimo pasiuntė Olivier Ntchamas.

Tačiau praėjus vos 10 min. milžiniška džiaugsmo banga nuvilnijo Marijampolės stadione, kur dvikovą stebėjo 5100 žiūrovų.

Po Vaido Slavicko atlikto tolimo baudos smūgio kamuolį į „Celtic“ vartų tinklą galva pasiuntė Ovidijus Verbickas. Lietuvos čempionai varžovams ilgai neleido džiaugtis persvara ir išlygino rezultatą 1:1.

Vietoje žadėtų poros šimtų vos kelios dešimtys atvykusių Škotijos klubo sirgalių nuotaika gerokai subjuro, tačiau jų skanduotės nenutilo. Ir buvo dėl ko.

Iš viso per pirmą kėlinį Glazgo ekipos futbolininkai dar 4 kartus pataikė į aikštės šeimininkų vartų plotą, tačiau nuo įvarčio pastaruosius gelbėjo puiki I. Kardumo reakcija.

Prieš pertrauką žiūrovai savotiškai linksminosi nušvilpdami svečių kapitoną Scottą Browną, įsivėlusį į konfliktą su keliais „Sūduvos“ žaidėjais.

Prasidėjus antrajam kėliniui nemalonumai užklupo „Celtic“ komandą – ant vejos atsidūręs Jozo Šimunovičius dėl traumos negalėjo tęsti rungtynių ir svečiai atliko priverstinį keitimą į kovą leisdami Mikaelį Lustigą.

Skirtinai nei pirmoje rungtynių dalyje Lietuvos čempionai vis drąsiau rezgė atakas ir progų įvarčiui atsirado daugiau. Pasižymėti galėjo kontratakos smaigalyje atsidūręs Rigino Cicilia, vėliau – po keitimo aikštėje pasirodęs Julius Kasparavičius. „Celtic“ vartininkas Craigas Gordonas nuobodžiauti jau neturėjo kada.

Iki rungtynių pabaigos rezultatas išliko nepakitęs – visi „Celtic“ žaidėjų bandymai išsiveržti į priekį tikslo nepasiekė. Pagirtinai gynyboje žaidusi „Sūduva“ į Glazgą vyks geros nuotaikos. Atsakomoji dvikova Škotijoje vyks rugpjūčio 30 dieną.

Aikštės šeimininkai Marijampolėje į varžovų vartų plotą iš viso pataikė 3 kartus, o Glazgo ekipa – 5. Svečiai iš Škotijos dar 8 kartus smūgiavo šalia vartų, Lietuvos čempionai tai padarė tik kartą.

„Sūduva“ su „Celtic“ ekipa jau yra žaidusi Europos lygos atrankoje 2002 metais. Tuomet Marijampolės ekipa namuose pralaimėjo 0:2, o svečiuose – net 1:8.

Marijampolės „Sūduva“ 1 – 1 Glazgo „Celtic“

3' [0 – 1] Olivier Ntchamas
13' [1 – 1] Ovidijus Verbickas

Komandų starto sudėtys

Sūduva“: Ivanas Kardumas, Vitalijus Gaidučikas, Povilas Leimonas, Andro Švrljuga, Vaidas Slavickas, Jovanas Čadjenovičius, Ovidijus Verbickas, Guilherme Finkleris, Robertas Vėževičius, Algis Jankauskas, Rigino Cicilia.

Celtic“: Craigas Gordonas, Jozo Šimunovičius, Scottas Brownas, Moussa Dembele, Cristianas Gamboa, Olivier Ntchamas, Kristofferis Ajeras, Callumas McGregoras, Jamesas Forrestas, Michaelas Johnstonas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (242)