Pirmose „Žalgirio“ ir „Hacken“ rungtynėse varžovai išsivežė pergalę rezultatu 3:1. Norint patekti į kitą etapą Lietuvos čempionams reikia mušti bent du įvarčius.

„Atsiliekame dviem įvarčiais. Tai nemažas skirtumas. Tačiau mes apsikalbėjome, ruošiame savo strategiją rungtynėms. Darysime viską, kad panaikintume deficitą. Suprantame, kad nebus lengva, bet to sieksime“, – prieš paskutinę treniruotę sakė komandos treneris Vladimiras Čeburinas.

„Pirmos rungtynės namuose nesusiklostė kaip norėjome, bet nenuleidžiame galvų. Galima sakyti, kad baigėsi pirmasis kėlinys. Turime dar antra kėlinį – o galbūt ir pratęsimą, žiūrint kaip susiklostys rungtynės. Tikime savo jėgomis, kad galime sužaisti daug geriau“, – kalbėjo komandos kapitonas Saulius Mikoliūnas.

Skirtingai nei ankstesnėse rungtynėse Šiaurės Makedonijoje ar Turkijoje, šį kartą prisitaikyti prie sąlygų žalgiriečiams bus paprasčiau. Rungtynės vyks „Hisingen“ stadione, kuris per tarptautines rungtynes talpina 4,3 tūkstančio žiūrovų ir turi dirbtinę dangą.

„Nedidelis jaukus stadionas, dirbtinė danga. Iš pirmo žvilgsnio mūsų dangos kokybė geresnė, bet tas, manau, rungtynėms neturės įtakos“, – vertino S. Mikoliūnas.

„Sąlygos panašios kaip ir Vilniuje. Abiem komandoms jos bus vienodos. Ten varžovui irgi nebuvo sunku priprasti prie dangos, nes jie žaidžia ant panašios. Mums taip pat nebus sunku“, – patikino V. Čeburinas.

Praėjusiais metais „Žalgiris“ į Švediją keliavo su įvarčio pranašumu ir tuometinius šalies čempionus „Malmo“ išvykoje nugalėjo 2:0. Pasak S. Mikoliūno, tai jau istorija, ir lyginti nesinorėtų, tačiau savo šansais reikia tikėti.

„Tikime, svarbiausia įmušti pirmą įvartį. Psichologiškai tai būtų didelis impulsas, o priešininkų komandai nerimo akimirkos, jie galbūt pradėtų saugoti savo vartus, nes tada atsiranda psichologinis barjeras. Kertinis momentas – pasiekti pirmą įvartį. Jei tas pavyktų – net neabejoju, kad įmuštume antrą“, – sakė „Žalgirio“ kapitonas.

Sekmadienį „Žalgiris“ grįžo į pergalių kelią vietos čempionate – 4:0 nugalėjo Kauno rajono „Hegelmann“ komandą. „Pergalė visada pakelia nuotaiką, prideda pasitikėjimo. Svarbu pasitikėti savimi, savo partneriais, tuo ką darome. Rezultatas parodo, ar einame tinkamu keliu. Priešpaskutinės čempionato rungtynės (Šiauliuose baigėsi 0:0) irgi galėjo atsiliepti pirmosioms rungtynėms Europos lygoje. Taip pat ir paskutinės rungtynės lygoje gali padaryti teigiamos įtakos mūsų pasitikėjimui“, – teigė treneris.

„Žalgirio“ ir „Hacken“ dvikova vyks ketvirtadienį nuo 20 val. Lietuvos laiku. Rungtynių oficialią transliaciją galima stebėti internetu „Staylive“ platformoje.