Žalgiriečiai savo varžovams nusileido net 0:5 (0:1), o bendrai neprilygo 1:8 ir dabar bandys užsikabinti UEFA Konferencijų lygos atrankos varžybose.

Lemiamą jų etapą vilniečiai turės pradėti be savo puolimo lyderio Mathiaso Oyewusi, kuris už du mostus alkūnėmis užsidirbo dvi geltonas korteles ir buvo išvarytas iš aikštės.

Visiškai dominavusio „Hacken“ gretose dublį atliko Ibrahimas Sadiqas (63 min. ir 73 min. į vartus), po vieną tikslų smūgį pridėjo Srdjanas Hrstičius (28 min.), Samuelis Gustafsonas (56 min.) ir Momodou Laminas Sonko (90+2 min.).

Nors ir praleido penkis įvarčius, „Žalgirio“ vartininkas Edvinas Gertmonas atrėmė dar 10 pavojingų oponentų šūvių.

Pirmąjį komandų susitikimą prieš savaitę LFF stadione 3:1 laimėjo „Hacken“ futbolininkai, tad žaliai-baltiems reikėjo naikinti dviejų įvarčių deficitą. Deja, žalgiriečiams buvo toli iki to.

1:8 pralaimėta serija – viena skaudžiausių „Žalgirio“ nesėkmių istorijoje. Dar didesniu skirtumu 0:8 (0:6 ir 0:2) buvo suklupta tik 1992-aisiais UEFA Čempionų lygos atrankoje prieš Eindhoveno PSV su pačiu brazilu Romario priešakyje.

Rungtynės:

Getebergo „Hacken“ 5 – 0 Vilniaus „Žalgiris“
28' [1 – 0] Srdjanas Hrstičius
56' [2 – 0] Samuelis Gustafsonas
63' [3 – 0] Ibrahimas Sadiqas
73' [4 – 0] Ibrahimas Sadiqas (11 m)
90+2 [5 – 0] Momodou Laminas Sonko

„Hacken“ automatiškai užsitikrino vietą UEFA Konferencijų lygos grupių etape ir dar galės pakovoti dėl patekimo į Europos lygą su „Aberdeen“ klubu iš Škotijos.

„Žalgiris“ savo pasirodymą tęs paskutiniame UEFA Konferencijų lygos atrankos etape, kur laukia akistata su Budapešto „Ferencvaros“ iš Vengrijos.

„Ferencvaros“ komandą žalgiriečiai sutiko ir 2021-ųjų UEFA Čempionų lygos atrankoje. Tuomet varžovams buvo nusileista abu kartus (0:2, 1:3).

Ketvirtadienio rungtynėms teisėjavo arbitrų brigada iš Portugalijos. Aikštės teisėjas – Antonio Nobre.

Primename, kad UEFA Čempionų lygos atrankos antrame etape „Hacken“ klubas per 11 metrų baudinių seriją (3:4) sensacingai pralaimėjo Farerų salų Klaksviko KI ekipai (0:0 ir 2:2). Savo ruožtu „Žalgiris“ Čempionų lygos atrankoje garbingai priešinosi Stambulo „Galatasaray“ ekipai (2:2 ir 0:1).

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją