„Esame įsitikinę, kad pasiūlymu surengti draugiškas Lietuvos ir Rusijos futbolo komandų rungtynes Grozne Rusija akivaizdžiai siekia politinio tikslo – parodyti, kad Lietuvos sportininkai užsimerkia prieš tarptautinei demokratinei bendrijai plačiai žinomus faktus apie Čečėnijoje, o ypač jos sostinėje Grozne ilgą laiką vykdytus ir vis dar tebevykdomus karo nusikaltimus bei nusikaltimus prieš žmoniškumą ir kitokius šiurkščius žmogaus teisių pažeidimus“, – rašoma frakcijos posėdyje priimtame pareiškime.

Pasak frakcijos seniūno Jurgio Razmos, Lietuvos futbolo federacija neturėtų ignoruoti valstybės institucijų rekomendacijų priimant sprendimus, kurie gali kompromituoti valstybę.

„Demokratijos ir žmogaus teisių situacija minėtame regione yra skandalinga ir neatitinka žemiausių demokratinio pasaulio standartų. Todėl neatsakingai priimami LFF sprendimai gali ne tik sukelti realų pavojų ten vyksiančių asmenų saugumui, bet ir kompromituos Lietuvos, kaip demokratines vertybes išpažįstančios valstybės, autoritetą“, – pabrėžia frakcijos seniūnas.

Frakcija ragina LFF atsakingai įvertinti visas neigiamas tokio sprendimo aplinkybes ir atsisakyti planų vykti į Čečėniją.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją