Buvęs maištininkų kareivis yra klubo savininkas, prezidentas, o aikštėje buvo ir komandos kapitonas. Nepaisant visų R. Brunswijko titulų jo komanda turėjo pripažinti triuškinantį pralaimėjimą 0:6.

R. Brunswijkas Surinamo viceprezidento pareigas pradėjo eiti 2020 metų liepą. Iki tol jis buvo viena pagrindinių šalies politikos figūrų.

Jis buvo maištininkų lyderis, suformavęs Surinamo išsilaisvinimo armiją, žinomą kaip „Jungle Commando“. 1985 metais jis kovojo už Afrikos palikuonių teises ir dalyvavo civiliniame kare nuo 1986 iki 1992 metų, kai buvo pasirašyta taikos sutartis. Nuo to laiko R. Brunswijkas šalyje veikė kaip politikas.


Po karo Nyderlandai patraukė jį baudžiamojon atsakomybėn už prekybą narkotikais, už kurią jis 1999 metais pačiam nedalyvaujant buvo nuteistas.

R. Brunswijkas yra „Inter Moengotapoe“ savininkas ir žaidėjas, 2002 metais pastatė klubui stadioną „Ronnie Brunswijkstadion“.

2005 metais jis buvo suspenduotas už grasinimą kitam žaidėjui ginklu per rungtynes. Vėliau diskvalifikacija buvo atšaukta dėl įrodymų trūkumo. 2012 metais jis vėl buvo suspenduotas dėl įžeidimų teisėjui.

Antradienį jis sugrįžo į aikštę kaip žaidėjas, nors anksčiau buvo paskelbęs apie savo karjeros pabaigą.

Surinamo viceprezidentas sužaidė 54 minutes, o tuomet buvo pakeistas jo komandai atsiliekant 0:3.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)