Lietuvoje vykstančiame pasaulio salės futbolo čempionate prasideda lemiamos kovos – trečiadienį pirmajame pusfinalyje Kaune susitiks Brazilijos ir Argentinos rinktinės. Nors Pietų Amerikos derbyje teks žaisti su dabartiniais pasaulio čempionais, Brazilijos atstovai nestokoja pasitikėjimo savimi bei teigia, jog prieš penkerius metus patirtas fiasko buvo tik atsitiktinumas.

Kaip ir kiekviename čempionate, 2016 metais Kolumbijoje brazilai taip pat buvo laikomi pasaulio pirmenybių favoritais, tačiau sensacingai suklupo aštuntfinalyje, kur juos baudinių serijoje eliminavo Irano salės futbolininkai. Tai buvo pirmas kartas istorijoje, kai penkiskart pasaulio čempionai planetos pirmenybėse liko be medalių.

Šiemet Lietuvoje brazilai varžovams dovanų nebedalina ir užtikrintai žygiuoja viršūnės link. Anot rinktinės vartų sargo Guitta, Brazilijos nacionalinė komanda yra gerokai pajėgesnė už visas savo varžoves, o tą tiesiog reikia įrodyti aikštelėje.

„Mūsų komanda yra tiesiog nuostabios komplektacijos, todėl buvome, esame ir būsime favoritai kiekvienose rungtynėse. Turime pranašumą prieš bet kokį varžovą, nes turime geriausius pasaulio puolėjus, krašto žaidėjus ir gynėjus“, – sakė Guitta, kuris pats yra laikomas vienu geriausių salės futbolo vartininkų.

Geriausiu pasaulio gynėju laikomam Rodrigo Hardy Araujo šis pasaulio čempionatas yra paskutinis. 37-erių rinktinės kapitonas atstovavo savo šaliai ir 2012 bei 2016 metų pirmenybėse, o Lietuvoje, anot veterano, brazilai jaučiasi geriau nei Tailande ar Kolumbijoje.

„Čempionatas Lietuvoje yra puikus, viskas čia suorganizuota labai gerai. Ankstesniuose čempionatuose jautėme didelį spaudimą ir matėme, kad visi yra nusiteikę prieš mus, nes laimime beveik visus turnyrus. Dabar esame atsipalaidavę ir tiesiog norime sugrįžti į viršūnę“, – sako Rodrigo.

Elitiniai Brazilijos salės futbolininkai neslepia, kad jų rinktinė Lietuvoje skambiai atšvenčia kiekvieną savo pergalę – anot kapitono Rodrigo, mikroklimatas komandoje yra tobulas, o žaidėjai yra labai laimingi būdami kartu.

„Labai noriu iškovoti pasaulio čempionų titulą būtent šiai komandai. Joje turime nuostabius žmones, už kurių sėkmę salės futbole esu labai laimingas. Manau, kad puikiai reprezentuojame Braziliją ir turime tuo mėgautis, nes mūsų žaidimas suteikia daug džiaugsmo mūsų šalies žmonėms“, – teigia Rodrigo.


O komplimentus pasaulio čempionatą surengusiai Lietuvai žeria šiuo metu geriausias pasaulio salės futbolininkas Ferrao, kuris dabar yra ir rezultatyviausias turnyro žaidėjas (7 įvarčiai).

„Lietuva yra nuostabi šalis, kuriai esame dėkingi už labai šiltą priėmimą. Gauname čia viską, ko tik mums reikia – atrodo, jog Lietuva daro viską, kad mes taptume čempionais. Kai viskas suorganizuota taip puikiai, mums lieka tik atiduoti visas jėgas aikštėje ir susirinkti pergales“, – sako Ferrao.

Iki salės futbolo šventės Lietuvoje pabaigos liko vos kelios dienos. Po Argentinos ir Brazilijos mūšio antrasis pusfinalis tarp Portugalijos ir Kazachstano bus žaidžiamas ketvirtadienį, o finalas ir mačas dėl bronzos vyks sekmadienį.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)