Deja, atlantiečių svajonėms nebuvo lemta išsipildyti. Tiesa, uostamiesčio ekipa „pataikė“ į ketvertuką, bet ne į tą – turnyro lentelės gale.

Kas lėmė tokį prastą praeityje garsios komandos pasirodymą?

Jau čempionato pradžioje netikėtai klubą paliko vyriausias treneris Šenderis Giršovičius. Tada prie komandos vairo stojo jo asistentas Rimantas Žvingilas. Šis jaunas treneris nesugebėjo suburti kolektyvo, galinčio siekti aukštų rezultatų. Komanda, galima drąsiai sakyti, merdėjo ir rugsėjį turnyro lentelėje lenkė tik Lietuvos U-19 rinktinę.

Šioje beviltiškoje situacijoje ryžtingų veiksmų ėmėsi „Atlanto“ vadovas V. Lekevičius. Jis rugsėjo pabaigoje nuo pareigų nušalino R. Žvingilą ir vyriausiuoju treneriu iki čempionato pabaigos paskyrė Klaipėdos futbolo akademijos direktorių Romualdą Norkų. Vadovaujant šiam futbolo specialistui, „Atlanto“ reikalai ženkliai pagerėjo. Per šešerias rungtynes buvo iškovotos penkios pergalės, išvengta neigiamo įmuštų ir praleistų įvarčių santykio.

V. Lekevičius po paskutinę trenerių kaitos Penalty.lt aiškino, kad permainoms reikėjo ryžtis anksčiau.

„R. Žvingilas – neblogas vyras. Tačiau įsitikinau, kad jis, kaip treneris, dar nėra subrendęs. Po kiekvienos nesėkmės jis rasdavo argumentų pasiteisinimams. Tikėjau aš tais žodžiais. Vis dėlto rugsėjį mano kantrybė trūko ir paprašiau komandai vadovauti R. Norkų. Čempionato pabaiga parodė, kad šį žingsnį reikėjo žengti gerokai anksčiau. Tada ir galutiniai „Atlanto“ rezultatai būtų kitokie.”

„Atlanto“ klubas šiemet momentais priminė vaikų darželį. Tokį palyginimą patvirtina išvyka į Kėdainius gegužės 23 dieną. Klaipėdiečiai žaisti rungtynių su vietos „Lifosa“ išvyko be žaidėjų registracijos kortelių. Kol kortelės „keliavo“ į Kėdainius, rungtynės vėlavo net pusantros valandos.

„Atlantui“ turėjo būti įskaitytas techninis pralaimėjimas rezultatu 0:3, tačiau gailestingi teisėjai leido žaisti. Klaipėdiečiai šį susitikimą pralaimėjo 1:4.

Rezultatyviausiu „Atlanto“ žaidėju šiemet tapo dvidešimtmetis puolėjas Žilvinas Kymantas. Jis į varžovų vartus įmušė 9 įvarčius. Šį futbolininką ilgai persekiojo traumos – jis rezultatyviu žaidimu blykstelėjo čempionato pabaigoje. Tik dviem įvarčiais atsiliko aštuoniolikmetis saugas Ernestas Razonas.

Šiemet „Atlantas“ pelnė ir klubo jubiliejinį – 2100-ąjį – įvartį. Jį rugsėjo 25 dieną Klaipėdoje į Alytaus “Alyčio” vartus įmušė Karolis Laukžemis.

Pasibaigus čempionatui Penalty.lt šnekino „Atlantą“ iš gilios krizės ištraukusį R. Norkų.

- Treneri, kokį stebuklingą žodį žaidėjams pasakėte, kad šie ėmė skinti pergales?

- Pradėjau išsamiai analizuoti pasibaigusias rungtynes, konkretizuoti kiekvieno žaidėjo veiksmus aikštėje prieš kitas rungtynes. Pavyko motyvuoti futbolininkus, atstatyti jų psichologinę būseną. Jie pagaliau pajuto pergalių džiaugsmą.

Stodamas prie komandos vairo, užsibrėžiau sau tikslą aplenkti Kretingos „Miniją“ ir „Šilutę“. Daugiau padaryti jau nebuvo galima. Smagu, kad pavyko įgyvendinti šiuos užmojus. Nuo šeštą vietą užėmusios „Lifosos“ atsilikome tik vienu tašku. Galėjome pakilti ir aukščiau, bet čempionatas per anksti baigėsi.

- Į „Atlanto“ mėsmalę pakliuvo ir ilgai į antrą vietą pretendavę Alytaus „Vidzgirio“ futbolininkai. Negi alytiškiai nieko nesiūlė, kad iš jų atėmėte sidabro medalius?

- Ši Dzūkijos ekipa visą čempionatą žaidė gerai. Man truputį gaila „Vidzgirio“, kuris turėjo tenkintis bronzos medaliais. „Atlantas“ buvo „ant bangos“, tad jokie siūlymai nebūtų padėję.

- Nepaisant prasto pasirodymo, šiemet „Atlante” atsiskleidė nemažai jaunų žaidėjų…

- Tikra tiesa. Lietuvos U-19 rinktinėje žaidė K. Laukžemis. Gaila, bet į šią rinktinę nebuvo pakviestas perspektyvus saugas E. Razonas, nors kandidatų sąraše šis futbolininkas buvo. Į jaunimo rinktinės trenerių akiratį pateko Ž. Kymantas. Patobulėjo ir kiti jauni žaidėjai.

- Jei kitą sezoną V. Lekevičius jums pasiūlys dirbti vyriausiuoju treneriu, ar sutiksite?

- Apie tai negalvojau. Šiandien dar neaišku, kur „Atlantas” žais, kokie klubui bus keliami uždaviniai. „Atlantas” yra padavęs paraišką A lygos ir UEFA licencijoms gauti. Žodžiu, kalbėti apie ateitį šiuo metu dar anksti.