FIFA reitingas nemeluoja: 43-ią vietą jame užimantys turkai su kaupu įrodė savo meistriškumą beveik 100-ą pozicijų žemiau besirikiuojantiems Valdo Ivanausko auklėtiniams (FIFA-138). Net 0:6 varžovams nusileidusi Lietuvos rinktinė patyrė skaudžiausią istorijoje nesėkmę rungtyniaujant namuose.

Bausti lietuvius už klaidas turkai ėmėsi nuo pirmų dvikovos minučių.

Dalis futbolo gerbėjų dar trypčiojo eilėje prie įėjimo vartų, kai Dogukanas Sinikas 2 min. suklaidino kone tris varžovus ir įveikė trapią Lietuvos gynybą tiksliai pasiųsdamas kamuolį į vartus.

Nors lietuviai po kelių minučių turėjo neblogą progą išlyginti rezultatą, tačiau po Arvydo Novikovo šūvio virš vartų nuvilnijo apmaudo atodūsiai tribūnose.

14 minutę grubi lietuvių gynybos klaida lėmė D. Siniko reidą Ernesto Šetkaus link, turkas suklaidino vartininką ir iš gana aštraus kampo kamuolį dar kartą siuntė į vartus.

Antrame kėlinyje Turkija surengė tikras skerdynes LFF stadione, sumušė dar keturis įvarčius ir aikštę paliko švieslentei fiksuojant 6:0.

Po gėdingo rezultato Lietuvos rinktinės vairininkas Valdas Ivanauskas nelengvai rinko žodžius, tačiau nemanė, jog nacionalinė komanda savo žaidimu negerbė savo sirgalių.

„Niekas nesitikėjo tokio starto. Buvome pasiruošę, žinojome, jog Turkijos rinktinė stengsis pasiekti greitą įvartį. Tačiau greitai pelniusi du įvarčius Turkijos rinktinė pasijuto labai komfortiškai.

Turkija nusipelno pergalės, dėl praleistų įvarčių labai skaudu, bet tokia yra situacija“, – po dvikovos kalbėjo rinktinės strategas V. Ivanauskas.

– Ar sutiktumėte, jog rinktinė šį vakarą neparodė pagarbos nei sau, nei žiūrovams?, – spaudos konferencijoje buvo paklaustas V. Ivanauskas.

– Nesutikčiau su jūsų nuomone. Po dviejų praleistų įvarčių turėjome progų. Nesitikėjome tokios pradžios, tikslas buvo atsilaikyti.

O ar pavedėme žiūrovus, tai aš atsiprašau visos komandos vardu, bet manau, tai nėra teisinga.

– Ar sutinkate, jog po tokių rungtynių bus sunkiau atsistatyti ne fiziškai, o psichologiškai?

– Tikrai taip, rezultatas labai skaudus. Manau, ir fiziškai kai kuriems žaidėjams bus nelengva atstatyti jėgas iki kitų rungtynių. Atiduota daug jėgų, reikės žiūrėti, kas sveiki, kas bus pasiruošę kitai dvikovai.

– Kaip galite paaiškinti taip lengvai ir greitai praleistus du pirmus įvarčius? Tai taktinės klaidos, startinis jaudulys, milžiniškas meistriškumo skirtumas?

– Iki šiol negaliu suprasti. Žaidėjai buvo užsivedę, žinojome, jog bus labai sunku, o pradžia labai svarbi.

Pats likau lengvame šoke.

– Rezultatas 6:0 ir 13:0 pagal smūgius į vartų plotą, ar Lietuvos rinktinė iš tiesų tiek silpnesnė už varžovus?

– 13:0? Juk pataikėme į skersinį.

– Skersinis nėra vartų plotas.

– Statistiką matote, vadinasi, ji nemeluoja.

– Skaudžiausia visų laikų nesėkmė namuose, ar po tokios gėdos nėra minčių atsistatydinti? Ir koks turėtų būti rezultatas namuose prieš Europos vidutiniokę, jog jūs pasitrauktumėte?

– Dėkui už klausimą. Turkija – Europos vidutiniokė? Ar jūs matėte žaidėjus ir kur jie rungtyniauja, kokiuose klubuose? Vidutiniokė komanda? Aš matau kitaip.

– Ar išvydote auklėtinių padarytas išvadas po pralaimėjimo Liuksemburgui kalbant apie kovingumą?

– Nebuvo nė vieno, kuris nežaistų už Lietuvą. Visi atliko savo darbą kaip gali ir stengėsi jį atlikti kuo geriau. Žiūrovai tą matė.

Tos juodos minutės mums kažkada pasibaigs, ta fortūna kažkada turi atsidėkoti už sunkų darbą treniruotėse.

Šioms rungtynėms dėl traumų neregistruoti buvo Justas Lasickas bei Rolandas Baravykas.

Dabar rinktinės laukia dvejos rungtynės išvykoje – jau ateinantį šeštadienį lietuvaičiai susitiks su Farerų salų rinktine, o kitą antradienį rinktinių langą užbaigs dar vieneriomis rungtynėmis su Turkija.

Likęs Lietuvos rinktinės birželio mėnesio tvarkaraštis UEFA Tautų lygoje:

Birželio 11 d. (šeštadienis), 19.00 val. Farerų Salos – Lietuva.

Birželio 14 d. (antradienis), 21.45 val. Turkija – Lietuva.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (5)