Lietuvos futbolo federacijos (LFF) Drausmės komitetas „Klaipėdos granitą“ spalio 28-ąją diskvalifikavo iš A lygos pirmenybių. Tačiau uostamiesčio klubo administracija tokį sprendimą apskundė LFF Apeliaciniam komitetui. Jis savo verdiktą skelbs penktadienį.

„Nepaisant visko, mikroklimatas komandoje yra geras ir tai buvo matyti aikštėje. Mes gyvename nežinioje. Laukiame: bus, nebus, leis, neleis ten kažkas kažkur. Be abejo, tai slegia ir žaidėjus, ir trenerius. Kai šiandien (antradienį – DELFI) prieš varžybas susirinkome rūbinėje, vyrams pasakiau, kad sužaiskime taip, kaip paskutines rungtynes. Ir nors pralaimėjome, po varžybų rūbinėje visiems padėkojau, nes vyrai kovojo, nepasidavė“, – teigė „Klaipėdos granito“ vyriausiasis treneris Gediminas Jarmalavičius.

Jo žodžiais, antrasis kėlinys jo komandai buvo vienas geriausių per visą sezoną.

„Šiaip pusė komandos buvo jaunimas, o ne pagrindinė komanda. Kai kurie tie žaidėjai, kuriuos yra įvardijęs LFF Drausmės komitetas ir skyręs jiems bausmes, kurios apskųstos, nežaidė dėl objektyvių priežasčių, o kiti žaidė. Pavyzdžiui, Dmitrijus Šiškinas yra traumuotas, Tamerlanas Kozubajevas yra išvykęs į Kirgizijos rinktinę, kuri Australijoje žais atrankos varžybas į Azijos čempionatą, Roko Boruso komandoje nėra jau seniai“, – vardijo G. Jarmalavičius.

Paklaustas, ar komanda „Klaipėdos granitas“ išliks, jei LFF Apeliacinis komitetas paliks galioti Drausmės komiteto sprendimą pašalinti ekipą iš Lietuvos čempionato, strategas nesiryžo spėlioti.

„Niekada neburiu iš kavos tirščių. Nuo manęs absoliučiai niekas nepriklauso, laukiame sprendimo ir tiek. Galiu komentuoti kaip žmogus, sakyti savo subjektyvią nuomonę, tačiau nenoriu jos skleisti į viešumą. Dabar komanda paleista iki pirmadienio. Po penktadienio sprendimo ir bus matyti, ar renkamės, treniruojamės ir toliau žaidžiame, ar šios rungtynės buvo paskutinės“, – kalbėjo G. Jarmalavičius.

LFF Drausmės komitetas penkis „Klaipėdos granito“ žaidėjus diskvalifikavo ir pašalino klubą iš Lietuvos „SMScredit.lt A lygos“ čempionato už garbingo žaidimo principų pažeidimus.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (14)