„Tiek šią, tiek dar kitą savaitę vyks žaidėjų peržiūros. Kol kas, kaip sakoma, esame žvalgyboje“, - pranešime cituojamas praėjusią savaitę su „Klaipėdos granitu“ sutartį pasirašęs treneris Gediminas Jarmalavičius.

Jis vyriausiojo trenerio pareigose pakeitė pernai komandą treniravusį Robertą Poškų. Taip pat su ekipa atsisveikino ir praėjusį sezoną „Klaipėdos granito“ trenerių štabe dirbę Tomas Ražanauskas ir Eduardas Kurskis.

2015 metų sezoną G. Jarmalavičiui trenerių štabe talkins praėjusį sezoną „Klaipėdos granito“ dublerius treniravęs, o dar anksčiau ir Klaipėdos „Atlanto“ trenerio pareigas ėjęs Romualdas Norkus.

G. Jarmalavičius pernai dirbo „Šiaulių“ klube, o per savo ilgą trenerio karjerą yra treniravęs Čikagos „Lituaniką“ (JAV), Marijampolės „Sūduvą“, Tauragės „Taurą“ ir Alytaus „Dainavą“.

Kol kas per „Klaipėdos granito“ treniruotes nuo pirmadienio (sausio 12 d.) pluša būrys klaipėdiečių iš praėjusio sezono ekipos: Artūras Kurbangalijevas, Rokas Borusas, Rokas Urbelis, Aivaras Lukošius, taip pat jo brolis Deividas Lukošius, pernai vilkėjęs „Šilutės“ ekipos marškinėlius, ir būrys jaunųjų uostamiesčio futbolininkų - Villi Grigaitis, Levas Sonas, Liutaras Rimkus ir Donatas Stankevičius.

Į „Klaipėdos granito“ treniruočių procesą turi įsilieti su Lietuvos 18-mečių rinktine Sankt Peterburge (Rusija) turnyre dalyvavęs granitietis Aurimas Jurgelevičius ir šiuo metu Vilniuje dėl mokslų laiką leidžiantis Justas Vilavičius.

„Mūsų prioritetas - klaipėdiečiai ir Klaipėdos regiono perspektyviausi futbolininkai. Tačiau norėtųsi, kad komandą papildytų keli labiau patyrę žaidėjai. Žaidimas galėtų vykti aplink patyrusius žaidėjus, o jaunimas jiems galėtų puikiai talkinti ir semtis patirties“, - pabrėžė „Klaipėdos granito“ vyriausiasis treneris G. Jarmalavičius.

Anot jo, šią savaitę komandos nariai daugiau dirbs fiziškai, o su futbolo kamuoliu dažniau plušės ir techniką tobulins tik nuo kitos savaitės.

„Šią savaitę daugiau bėgiosime lauke, atliksime įvairius fizinius pratimus lengvosios atletikos manieže, treniruoklių salėje dirbsime su svarmenimis. Kitą savaitę jau dažniau treniruosimės su futbolo kamuoliu, o nuo sausio mėnesio pabaigos planuojame kas savaitgalį žaisti draugiškas rungtynes. Sausio 31-ą dieną planuojame susitikti su Kazlų Rūdos „Šilu“, vasario 14-ą dieną - su Utenos „Uteniu“. Ieškome ir kitų draugiškų rungtynių varžovų. Reikia, kad kiekvieno ciklo darbas būtų vainikuotas rungtynėmis, kad galėtume matyti, kaip vyksta darbas, ar viską atliekame gerai, ką reikia tobulinti ir panašiai“, - aiškino „Klaipėdos granito“ treneris.

Šių metų Lietuvos futbolo A lygos čempionatą planuojama pradėti vasario 28-ą dieną. Pagal preliminarų tvarkaraštį, „Klaipėdos granitas“ tą dieną pirmas rungtynes žais išvykoje su Panevėžio „Ekranu“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)