Apie 300 vengrų nuščiuvę stebėjo besidžiaugiančius lietuvius: po Fedoro Černycho ir Pijaus Širvio tikslių smūgių svečiai atsiliko 0:2.

Ir pagal demonstruotą žaidimą pirmame kėlinyje eilinis žiūrovas nebūtų galėjęs pasakyti, kuri komanda FIFA reitinge rikiuojasi vos 143-ioje pozicijoje, o kuri – 32-a.

Lietuviai kiek rečiau kontroliavo kamuolį, tačiau iš esmės nenusileido atakų kūryboje ir dažniau savo smūgiais į vartų plotą (3-2) kėlė pavojų varžovų vartų sargui.

Vaizdas Dariaus ir Girėno stadione keitėsi po pertraukos. Marco Rossi auklėtiniai užgulė Emilijaus Zubo ginamus vartus.

Po E. Zubo pražangos baudos aikštelėje 67-ą minutę 11 m baudinį realizavo Vengrijos rinktinės kapitonas Dominikas Szoboszlai.

Kraujo skonį pajutę vengrai nemažino apsukų: po kampinio 82-ą minutę rezultatą galva išlygino Barnabas Varga.

Bet vieno gero kėlinio svečiams nepakako norint įveikti lietuvius: finalinis arbitro švilpukas skelbė kovingas lygiąsias.

Po rungtynių Vengrijos rinktinės treneris M. Rossi liko nusivylęs komandos nusiteikimu.

„Tai buvo prastos rungtynės mums. Mes patys esame dėl to kalti. Mane nuvylė mūsų komandos atsinešimas šioms rungtynėms – pramiegojome visą pirmąjį kėlinį. Varžovams atidavėme per daug erdvių ir jie įmušė du įvarčius, kurių jie nusipelnė“, – teigė Vengrijos rinktinei nuo 2018 m. vadovaujantis italas.

Treneris sulaukė klausimo apie rinktinės lyderio Dominiko Szoboszlai poziciją aikštėje. M. Rossi prisiėmė atsakomybę už tai, jog komandos vedlį pastatė į netinkamą vietą giliau saugų grandyje.

„Dominikas yra mūsų lyderis. Tai buvo mano sprendimas pastumti jį giliau aikštėje. Turbūt tai buvo klaida ir už tai prisiimu visą atsakomybę. Veikiausiai jo į šią poziciją daugiau niekada nestatysime“, – taktinę klaidą pripažino strategas.

M. Rossi buvo paklaustas apie Lietuvos rinktinės žaidimą pirmame kėlinyje, kuriame jo auklėtiniai praleido du įvarčius: tiek pat, kiek ir per visą atrankos ciklą iki šios dvikovos.

„Lietuviai puikiai pasinaudojo mūsų klaidomis. Jie puikiai pasiruošė šioms rungtynėms bei buvo labai agresyvūs. Vėlgi, mes patys leidome jiems gerai pasijausti aikštėje. Esu labai nusivylęs pirmuoju rungtynių kėliniu ir jei būčiau turėjęs tokią teisę, prasidėjus antram kėliniui būčiau pakeitęs 7-8 futbolininkus“, – komentavo jis.

„Aš priėmiau sprendimą dėl startinės sudėties, kurioje liko 10 žaidėjų, rungtyniavusių šeštadienį prieš serbus. Taip pat keitėme Dominiko (Szoboszlai) poziciją. Nemanau, kad tai pagrindinė prasto pirmo kėlinio priežastis, tačiau nevengiu atsakomybės. Ateityje greičiausiai nekartosiu tokių klaidų kaip šios“, – tvirtino 59-erių strategas.


Rezultatyvios lygiosios neleido vengrams užsitikrinti vietos Europos čempionate. Tą jie galės padaryti likusiose lapkričio kovose: liko dvikova išvykoje su bulgarais ir namuose su Juodkalnija. Vengrams pakanka taško, jog užsitikrintų bilietą į 2024-ųjų Senojo žemyno pirmenybes.

Tuo metu Lietuvos rinktinei liko vienerios rungtynės šioje atrankoje. Edgaro Jankausko auklėtiniai išvykoje susigrums su Juodkalnijos futbolininkais. Pergalės atveju lietuviai atranką į Europos čempionatą gali užbaigti trečioje grupės pozicijoje.



Standings provided by Sofascore

Statistika

2024-ųjų pirmenybės vyks Vokietijoje. Iš kiekvienos grupės tiesiai į čempionatą pateks po dvi pirmas vietas užėmusias komandas, taip pat šeimininkė Vokietija, o likusios trys paaiškės po atkrintamųjų, kuriose komandos galės dalyvauti UEFA tautų lygos keliu.

Į atkritamąsias pateks po keturias geriausias A, B ir C divizionų komandas, kurios į čempionatą nepateks atrankos keliu. Jos susidurs savo diviziono akrintamosiose, iš kur į čempionatą iškops po vieną komandą.

Jei į čempionatą kažkuri iš keturių geriausių diviziono komandų pateks tiesiogiai, vieta atkrintamosiose atiteks žemiau bendrame diviziono reitinge esančiai komandai.

Lietuvos rinktinės tvarkaraštis ir rezultatai Europos čempionato atrankos varžybose:

Kovo 24 diena (penktadienis), 21.45 val. Serbija – Lietuva 2:0

Birželio 17 diena (šeštadienis), 16.00 val. Lietuva – Bulgarija 1:1

Birželio 20 diena (antradienis), 21.45 val. Vengrija – Lietuva 2:0

Rugsėjo 7 diena (ketvirtadienis), 21.45 val. Lietuva – Juodkalnija 2:2

Rugsėjo 10 diena (sekmadienis), 21.45 val. Lietuva – Serbija 1:3

Spalio 14 diena (šeštadienis), 19.00 val. Bulgarija – Lietuva 0:2

Spalio 17 diena (antradienis), 21.45 val. Lietuva – Vengrija 2:2

Lapkričio 16 diena (ketvirtadienis), 21.45 val. Juodkalnija – Lietuva;

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją