Tačiau likti trenerio Anatolijaus Karabočkos vadovaujamoje Edinburgo komandoje jaunajam lietuviu bus sunku. Jo konkurentais „Hearts“ yra Larryea Kingstonas, Michaelas Stewartas, Bruno Aguiaras bei tautietis Linas Pilibaitis.

Pasak Kęstučio, jo artimiausia ateitis turėtų paaiškėti šiomis dienomis. „Kol kas neturiu nuomos sutarties su Edinburgo klubu ateinančiam sezonui. Tačiau tikiuosi, kad žaisiu Škotijoje, - sako Austrijoje su komanda šiuo metu viešintis futbolininkas. – Žinau, kad konkurencija čia didelė, į mano poziciją pretenduoja daug žaidėjų. Kaip bebūtų, mūsų santykiai yra geri. Tik treneriai spręs, kas liks, o kas važiuos namo“.

Vienu perspektyviausių Lietuvos futbolininkų žavisi ir „FBK Kauno“ sporto direktorius Šenderis Giršovičius: „K.Ivaškevičius su kiekviena diena rungtyniauja geriau. Jis nuolat progresuoja ir turėtų būti geras žaidėjas. Tikiuosi, jog ir kitą sezoną jis žais Edinburge“.

“Hearts” šiomis dienomis turėtų papildyti dar trys nauji futbolininkai. Škotijos čempionate ketvirtą vietą užėmusi komanda įsigijo buvusį Anglijos “Leicester City” bei Glazgo “Rangers” saugą Stepheną Hughesą bei argentiniečių porą - Damianą Giminezą bei Fernando Screpį.

24-erių metų S.Hughesas pastaruoju metu priklausė Lesterio klubui, tačiau tapo nereikalingas, kai į komandą atėjo naujasis treneris Martinas Allenas.

Tuo tarpu abu Argentinos futbolininkai šiuo metu yra laisvieji agentai ir Edinburgo klubui nieko nekainuos.

Tiek D.Giminezas, tiek F.Screpis jau yra atvykę į Austriją ir treniruojasi kartu su komanda. Abu žaidėjai turėtų pasirašyti vienerių metų sutartis.

25-erių metų D.Giminezas dažniausiai žaidžia kairiojo gynėjo pozicijoje, tačiau taip pat gali rungtyniauti aikštės viduryje. Pastaruoju metu futbolininkas atstovavo „Nueva Chicago“ klubui, kuris iškrito į antrąjį Argentinos divizioną.

28-erių metų kairiakojis F.Screpis yra vidurio saugas. Pastaruoju metu jis gynė „Defensores de Belgrano” komandos garbę.

Abu futbolininkai turi Italijos pilietybę, tad jiems nereikės gauti leidimų dirbti Didžiojoje Britanijoje.

Šį tarpsezonį “Hearts” komandą jau papildė iš Grozno ”Terek” išpirktas Ganos rinktinės saugas L.Kingstonas bei iš Edinburgo “Hibernian” atvykęs M.Stewartas.

Šaltinis
Futbolo portalo ivartis.lt informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be žodinio ar raštiško ivartis.lt administracijos sutikimo neleidžiama.
Ivartis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją