„Barcelona“ komandos vadovai yra pripažinę, kad prioritetus futbolininkų rinkoje jie pradeda dėlioti vasarį bei kovą, o tuomet prasideda išsamus potencialių naujokų stebėjimas bei analizavimas.

Pasak leidinio „El Mundo Deportivo“ publikacijos, A. Zubizaretta su T. Vilanova taip pat aptarė ir Erico Abidalio, Davido Villos bei Adriano perspektyvas.

Manoma, kad šių metų vasarą Katalonijos klubas žaidėjų rinkoje itin aktyviai ieškos naujo vartininko, nes Victoras Valdesas atsisakė pratęsti kontraktą ir, manoma, „Barca“ ekipą turėtų palikti jau po šio sezono, nors jo sutartis galioja iki 2014 metų birželio 30 dienos.

Nepatvirtintais duomenimis, „Barcelona“ greičiausiai mėgins įtikinti Neymarą keltis į Europą jau šių metų vasarą, nors pats brazilas pareiškė į Senąjį kontinentą norįs vykti dar po metų, 2014-ais. Tuomet veikiausiai su „Barca“ atsisveikintų D. Villa.

Anot Portugalijos leidinio „A Bola“, Katalonijos klubo akiratyje vasarą turėtų atsidurti Londono „Chelsea“ ekipoje šiuo metu rungtyniaujantis Davidas Luizas, o „Barcelona“ rinkoje dairysis ne tik vartininko bei vidurio gynėjo, bet ir, manoma, puolėjo. Tiesa, „A Bola“ žurnalistai apie Neymarą neužsimena.

Dienraštis „Sport“, taip pat rašantis apie T. Vilanovos susitikimą JAV su sporto direktoriumi A. Zubizaretta, teigia, jog „Barcelona“ klubas naujokus ketina pirkti griežtai paisydamas taupymo politikos ir nesimėtys milžiniškais pinigais tik tam, kad žūt būt įsigytų norimą futbolininką.