Vienintelį įvartį 22 minutę įmušė šeimininkų puolėjas Ioannis Pittas.

Tiesa, dešimčia minučių anksčiau kipriečiai vos neatsivežė įvarčio į savo vartus, kai po jų pačių gynėjo perdavimo atgal kamuolio nesuvaldęs vartininkas jį nuspyrė tik nuo pačios vartų linijos, o, lietuvių manymu, net ir jau kirtus ją. VAR peržiūrų galimybės Limasolyje nebuvo.

Antrame kėlinyje skersinį galingu tolimu šūviu sudrebino Arvydas Novikovas, bet mūsiškiams išsigelbėti taip ir nepavyko.

Edgaro Jankausko auklėtiniai šiomis rungtynėmis užbaigė savo pasirodymą šiais kalendoriniais metais.

Mačą Kipre praleido gynėjas Edgaras Utkus, kurį kankina peties trauma.

Rungtynių eiga:

Susitikimą aktyviau pradėjo šeimininkai. Stabdydamas jų greitą ataką jau 6 minutę geltoną kortelę užsidirbo Edvinas Girdvainis.

12 min. kipriečiai vos neatsivežė įvarčio į savo vartus: po gynėjo perdavimo atgal varžovų vartininkas kamuolį nuspyrė tik nuo pačios vartų linijos, o, lietuvių manymu, net ir jau kirtus ją.

Netrukus mūsiškiai galėjo pasižymėti jau savo jėgomis: po kampinio apylaisvis galva smūgiavo Kipras Kažukolovas, tačiau kamuolys pralėkė kiek virš skersinio.

22 min. po kipriečių perdavimo į kamuolį nepataikė ir atsikirto Justas Lasickas, o tuo pasinaudoję šeimininkai išsiveržė į priekį: tikslus buvo AIK puolėjas Ioannis Pittas – 1:0.


Po šio epizodo žaidimas aikštėje apsilygino, nors kiek aštresni vis tiek išliko Kipro atstovai.

Lietuviai kėlė net tris kampinius iš eilės ir trečiojo metu E. Girdvainis atliko pavojingą bandymą galva.

41 min. geltona kortele nubaustas ir kietai prasižengęs Gytis Paulauskas.

Kėlinio pabaigoje abi komandos dar apsikeitė tolimais šūviais, o įspėjimą pasiėmė ir Gvidas Gineitis.

Iš karto po pertraukos aikštę paliko Pijus Širvys ir Vykintas Slivka, kuriuos pakeitė Markas Beneta ir Modestas Vorobjovas.

Teisėją traukti geltoną kortelę iš kišenės privertė ir Rokas Lekiatas.

Netrukus varžovai pataikė į virpstą, bet jau kitoje atakoje į skersinį kamuolį sukirto ir Arvydas Novikovas, o J. Lasickas vienu lietimu smūgiavo tiesiai į vartininką.

Kėlinio viduryje į kovą buvo mesti ir Matijus Remeikis bei Faustas Steponavičius.


70 min. kipriečiai buvo arti to, kad padvigubintų savo pranašumą, tačiau teisėjai paskutinę akimirką užfiksavo abejotiną šeimininkų pražangą.

Lietuviai ir toliau ieškojo kelių prie oponentų vartų, bet skylių gynyboje rasti nesisekė.

80 min. iš labai toli baudos šūvį į vartų pusę nusprendė paleisti G. Gineitis – kamuolys lėkė į dausas.

Mėginimą kaire koja atliko Fiodoras Černychas, tačiau smūgiavo per vartų vidurį.

Paskutinis nuo atsarginių kėdžių pakilo Linas Klimavičius, kuris šį kartą pasiųstas į puolimą.

Per pridėtas 4 minutes lietuviai nieko išpešti nebespėjo – 1:0 Kipro naudai.

Primename, kad į Viduržemio jūros salą lietuviai atskrido iš Juodkalnijos, kur ketvirtadienį pralaimėjo paskutinį Europos čempionato atrankos mačą 0:2 ir G grupėje liko ketvirti.

Savo ruožti kipriečiai, šią savaitę 1:3 neatsilaikę prieš Ispaniją, per visą ciklą nesukrapštė nė taško ir iš A grupės dugno nepakilo.

Iki šiol Lietuva ir Kipras tarpusavyje buvo susitikę tris kartus: dusyk pajėgesni buvo kipriečiai, bet paskutinę akistatą, 2001-aisiais vykusią taip pat Limasolyje, lietuviai laimėjo 2:1.


Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)