Rezultatyviausiai ir atkakliausiai vyko rungtynės Leverkuzene, kur vietos "Bayer" (Vokietija) ir Atėnų AEK (Graikija) komandų mačas baigėsi lygiosiomis 4:4. Šiose rungtynėse net tris kartus keitėsi pirmaujanti komanda: pradžioje 1:0 pirmavo AEK, po to - 2:1 ir 3:2 - "Bayer", kiek vėliau - 4:3 - vėl AEK, ir tik rungtynių pabaigoje (90 min.) vokiečiams pavyko išlyginti rezultatą.

Beje, nė vienai iš penkių turnyre ketvirtadienį žaidusių Vokietijos komandų nepavyko iškovoti pergalės - trys lygiosios ir du pralaimėjimai. Vienodu rezultatu - 2:2 - "TSV 1860 Miunchen" svečiuose sužaidė lygiosiomis su "Parma" (Italija), o "VfB Stuttgart" taip pat išvykoje su "Feyenoord" (Olandija). "Hamburg SV" svečiuose 0:1 pralaimėjo "AS Roma" (Italija) ir Brėmeno "Werder" futbolininkus Bordo mieste net 4:1 sutriuškino vietos "Girondins" (Prancūzija).

Panašiai rungtyniavo ir Ispanijos komandos. "Rayo Vallecano" Maskvoje, esant 14 laipsnių šalčio, rungtynes su "Lokomotiv" (Rusija) baigė be įvarčių, Vigo "Celta" taip pat be įvarčių baigė rungtynes Ukrainoje su Donecko "Šachtar" (Dainius Gleveckas žaidė visas rungtynes). "Alaves" ekipa namie 1:1 sužaidė su Trondheimo "Rosenborg" (Norvegija), "Espanyol" savo aikštėje 0:2 pralaimėjo "Porto" (Portugalija) ir tik nesėkmingai šalies čempionate rungtyniaujanti "Barcelona" svečiuose 2:0 nugalėjo Belgijos "Club Bruges" klubą.

Geriausiai sekėsi prancūzams, kurių abi komandos iškovojo pergales. Be triuškinančios "Girondins" pergales 4:1 prieš "Werder", "Nantes" permainingoje kovoje tik per paskutines 20 minučių išplėšė pergalę (4:3) prieš Lozanos "Sport" (Šveicarija) komandą.

UEFA taurės šešioliktfinalio finalo pirmųjų rungtynių rezultatai:

Maskvos "Lokomotiv" (Rusija) - "Rayo Vallecano" (Ispanija) 0:0

"Osijek" (Kroatija) - Prahos "Slavia" (Čekija) 2:0 (1:0)

"Parma" (Italija) - "TSV 1860 Miunchen" (Vokietija) 2:2 (2:0)

Donecko "Šachtar" (Ukraina) - Vigo "Celta" (Ispanija) 0:0

Leverkuzeno "Bayer" (Vokkietija) - Atėnų AEK (Graikija) 4:4 (2:1)

"Nantes" (Prancūzija) - Lozanos "Sports" (Šveicarija) 4:3 (2:1)

"PSV Eindhoven" (Olandija) - Salonikų PAOK (Graikija) 3:0 (3:0)

Pirėjaus "Olympiakos" (Graikija) - "Liverpool" (Anglija) 2:2 (0:1)

Roterdamo "Feyenoord" (Olandija) - "VfB Stuttgart" (Vokietija) 2:2 (2:1)

"Club Bruges" (Belgija) - "Barcelona" (Ispanija) 0:2 (0:2)

"Alaves" (Ispanija) - Trondheimo "Rosenborg" (Norvegija) 1:1 (0:0)

"AS Roma" (Italija) - "Hamburg SV" (Vokietija) 1:0 (1:0)

Bordo "Girondins" (Pranc8zija) - Brėmeno "Werder" (Vokietija) 4:1 (2:1)

Barselonos "Espanyol" (Ispanija) - "Porto" (Portugalija) 0:2 (0:0)

Pirmadienį Berlyno "Hertha" (Vokietija) pirmąsias UEFA turnyro šešioliktfinalio rungtynes namuose su Milano "Inter" (Italija) baigė be įvarčiu (0:0), o Glazgo "Rangers" (Škotija) ir "Kaiserslautern" (Vokietija) rungtynės įvyks lapkričio 30 dieną.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją