Ketvirtadienį vakare graikai išbandys LFF stadioną ir surengs savo treniruotę. Po jos įvyks ir spaudos konferencija.

Graikams geros nuotaikos oro uoste netrūko. Žaidėjai juokavo, juokėsi iš oro uoste įstrigusių ir į autobusą vėluojančių savo komandos draugų. Tiesa, nei žaidėjai, nei treneriai su žurnalistais nebendravo – nei lietuviais, nei savo šalies korespondentais, kurių į Lietuvą atvyko beveik 60.

2004 metais Graikijos komanda nustebino daugelį ir triumfavo Europos čempionate, tačiau šiemet atrodo blankiai. Per pirmus penkis atrankos turus graikai iššvaistė penkis taškus – pralaimėjo vienerias rungtynes Bosnijos ir Hercegovinos komandai, dar vienerias sužaidė lygiosiomis.

Rugsėjo mėnesį Lietuvos ir Graikijos rinktinės jau buvo susitikusios. Tąkart pergalę Pirėjuje šventė šeimininkai rezultatu 2:0 (0:0). Vis dėlto iš namuose žaidžiančios Lietuvos komandos galima tikėtis visko, ypač kai lietuviai nebuvo linkę lengvai pasiduodi žaisdami išvykoje. Tą suprasdami graikai surinko beveik visą geriausią savo sudėtį.

Ketvirtoje G grupės vietoje esanti Lietuvos komanda taip pat dar turi šansų patekti į saulėtąjį Rio de Žaneirą, tačiau tam būtina pergalė penktadienio rungtynėse.

Fernando Santoso treniruojamoje Graikijos rinktinėje - 21-as žaidėjas, iš jų 15-a atstovauja užsienio klubams. Daugiausiai – penki - žaidžia Italijoje.

Vienas graikų gynybos ramsčių Sokratis Papastathopoulos neseniai paliko Brėmėno „Werder“ ekipą ir persikėlė į Čempionų lygos finalininkę Dortmundo „Borussia“ komandą.

Iš namuose rungtyniaujančių žaidėjų keturi priklauso Pirėjo „Olympiakos“ ekipai, du – Salonikų PAOK klubui.

Komandai vis dar atstovauja ir du 2004 metų Europos čempionai – saugai Kostas Katsouranis (102 rungtynės rinktinėje) bei Giorgos Karagounis (124).

Graikijos rinktinei dėl traumų ar kitų priežasčių negalės padėti Vokietijoje žaidžiantys gynėjai Kyriakos Papadopoulos ir Stelios Malezas bei Avraamas Papadopoulos iš „Olympiakos“ ekipos, o taip pat saugas Nikos Spyropoulos (Veronos „Chievo“, Italija).

Graikijos rinktinės sudėtis rungtynėms su Lietuva:

Vartininkai: Orestis Kamezis (Atėnų „Panathinaikos“), Michalis Sifakis („Charleroi“ SC, Belgija);

Gynėjai: Vassilis Torosidis (AS „Roma“, Italija), Loukas Vyntra (Valensijos „Levante“, Ispanija), Sokratis Papastathopoulos (Dortmundo „Borussia“, Vokietija), Kostas Manolas (Pirėjo „Olympiakos“), Giorgos Tzavellas (AS „Monaco“, Prancūzija), Jose Holebas („Olympiakos“);

Saugai: Alexandros Tziolis (Nikosijos APOEL, Kipras), Giannis Maniatis („Olympiakos“), Kostas Katsouranis (Salonikų PAOK), Giorgos Karagounis (Londono „Fulham“, Anglija), Kostas Fortounis (FC „Kaiserslautern“, Vokietija), Panagiotis Tachtsidis (AS „Roma“), Sotiris Ninis („Parma“ FC, Italija), Panagiotis Kone („Bologna“ FC, Italija), Lazaros Christodoulopoulos („Bologna“ FC);

Puolėjai: Dimitris Salpingidis (PAOK), Giorgos Samaras (Glazgo „Celtic“, Škotija), Kostas Mitroglou („Olympiakos“), Theofanis Gekas (Akchisaro „Belediyespor“, Turkija).

Dabartinė G grupės turnyro lentelė:

1.Bosnija ir Hercegovina541018:3+1513
2.Graikija53116:4+210
3.Slovakija52216:4+28
4.Lietuva51224:7-35
5.Latvija51136:9-34
6.Lichtenšteinas50142:15-131

Į pasaulio čempionatą Brazilijoje keliaus 13 Europos komandų – kiekvienos grupės nugalėtoja, o antrąsias vietas užėmusios komandos varžysis tarpusavyje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (10)