Dėl paskutinio likusio kelialapio į planetos pirmenybes dėl karo Ukrainoje bus žaidžiama birželį. Škotijos ir Ukrainos rinktinių nugalėtoja susigrums su Velso futbolininkais.

Lenkija antradienį 2:0 nugalėjo įveikė Švediją. 49-ą minutę lenkus nuo 11 m baudinio žymos į priekį išvedė Robertas Lewandowskis, o pergalę 73-ą min. įtvirtino Piotras Zielinskis.

Švedijos rinktinės marškinėlius vilkėjusi šios šalies žvaigždė Zlatanas Ibrahimovičius buvo pakeistas 80-ą minutę.

Lenkija pasaulio čempionate žais antrą kartą iš eilės ir devintą kartą apskritai.

Lenkija 2 – 0 Švedija

49' [1 – 0] Robertas Lewandowskis (11 m baud.)
73' [2 – 0] Piotras Zielinskis

Porte antradienį džiaugsmo dainas traukė Portugalijos rinktinė su Cristiano Ronaldo priešakyje.

Būtent po CR7 perdavimo savo komandos Mančesteryje draugui Bruno Fernandesui (32-ą min.) aikštės šeimininkai pelnė pirmą įvartį.


B. Fernandesas antrame kėlinyje (65-ą min.) antruoju savo įvarčiu įtvirtino pergalę 2:0 prieš Šiaurės Makedoniją.


„Selecao“ nuo 1998 metų nepraleido nė vieno pasaulio ir Europos čempionato.

Portugalija 2 – 0 Šiaurė Makedonija

32' [1 – 0] Bruno Fernandesas
65' [2 – 0] Bruno Fernandesas

***

Pasaulio futbolo čempionatas vyks šiais metais lapkričio 21 – gruodžio 18 dienomis Katare. Pasaulio čempionatų titulą Katare gins Prancūzijos futbolininkai.

Vietas iki antradienio atrankos rungtynių pasaulio čempionate jau buvo užsitikrinę šeimininkas Kataras, Vokietija, Danija, Brazilija, Prancūzija, Belgija, Kroatija, Ispanija, Serbija, Anglija, Šveicarija, Nyderlandai, Argentina, Iranas, Pietų Korėja, Japonija, Saudo Arabija, Ekvadoras, Urugvajus ir Kanada.

Keturiskart pasaulio čempionai ir 2020 metų Europos čempionai italai kvalifikacinėse rungtynėse pralaimėjo makedonams ir apmaudžiai prarado galimybę iškovoti kelialapį į Katarą. Turnyre nebus ir Rusijos rinktinės, kuri diskvalifikuota po to, kai ši valstybė pradėjo karą su Ukraina.

Paskutinį kartą istorijoje turnyre žais 32 komandos. Nuo 2026 metų planetos pirmenybių, kurios vyks JAV, Meksikoje ir Kanadoje, turnyre varžysis 48 rinktinės.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją