Pirmasis rungtynių įvartis į Deivido Mikelionio vartus krito jau 11-ąją susitikimo minutę, kai smūgiu galva pasižymėjo už žalgiriečių nugarų pabėgęs Dino Hotičius – 0:1.

Poznanės „Lech“ ekipa turėjo dar keletą progų, tačiau kontratakoje to paties D.Hotičiaus smūgiuotas kamuolys praskriejo visai šalia virpsto, o ne pačius sudėtingiausius varžovų smūgius atrėmė jau minėtas D. Mikelionis.

Savo ruožtu žalgiriečiai taip pat surengė keletą kontratakų, tačiau nė viena iš jų pirmame kėlinyje nesibaigė smūgiais į varžovų vartų plotą.

Ypač nesėkmingai „Kauno Žalgiriui“ susiklostė pirmojo kėlinio pabaiga. 41-ąją minutę prie kamuolio baudos aikštelėje pirmiau suspėjo ir kamuolį į vartus pasiuntė Antonio Miličius, o baigiantis kėlinio laikui smūgiu iš už baudos aikštelės ribų įvartį pelnė Radoslawas Murawskis.

Atrodė, kad svečiai iš Kauno neišvengs beviltiško sutriuškinimo – po pirmo kėlinio Mariaus Stankevičiaus auklėtiniai atsiliko 0:3.

Sužaidus kiek daugiau nei 10 minučių antrame kėlinyje savo atsakymą rado ir „Kauno Žalgirio“ futbolininkas. Su kamuoliu gerai susitvarkė, varžovą įveikė ir smūgiu iš maždaug 25 metrų kamuolį į vartus pasiuntė Antonas Fase – 1:3.


Per likusį laiką aikštėje pasižymėti nepavyko nei vienai komandai, nors pusprogių ir savų bandymų turėjo tiek šeimininkai, tiek svečiai.

Į atnaujintą Dariaus ir Girėno stadioną tarptautinės kovos persikels rugpjūčio 3 dieną, dvikova prasidės 19:00 val.

Čia šeimininkus tenkins pergalė bent jau 2 įvarčių skirtumu, tai leistų kovą perkelti į pratęsimą.

Poznanėje „Kauno Žalgiriui“ nepadėjo vienas ekipos lyderių Gratas Sirgėdas, kuris apsirgo rungtynių išvakarėse.

Rezultatas

„Lech“ 3 – 1 „Kauno Žalgiris“

11' [1:0] Dino Hotič


41' [2:0] Antonio Milič


45+2' [3:0] Radoslaw Murawski


57' [3:1] Anton Fase

Statistika

Praėjusiame sezone Lenkijos futbolo lygoje būsimi kauniečių varžovai užėmė trečią vietą ir sėkmingai kovojo tarptautinėje arenoje.

Praėjusiais metais „Lech“ pateko į UEFA Europos Konferencijų lygą bei nukeliavo iki pat šios lygos ketvirtfinalio, kuriame bendru dviejų rungtynių rezultatu 4:6 nusileido į finalą patekusiai „Fiorentina“ ekipai.

Poznanės „Lech“ ir „Kauno Žalgirio“ poros nugalėtojų trečiame UEFA Europos Konferencijų lygos atrankos etape lauktų „Auda“ (Latvija) ir Trnavos „Spartak“ (Slovakija) poros nugalėtojai.



Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)