Kairiojo krašto gynėjas yra kilęs iš Suomijos ir iki šiol visą savo karjerą rungtyniavo gimtojoje šalyje. Vantos TiPS sistemoje pirmuosius žingsnius žengęs futbolininkas būdamas 14-os metų persikėlė į Espo „Honka“ organizaciją, kurioje rungtyniavo iki pat 2023-ųjų pabaigos.

Įdomu tai, kad „Honka“ klube pastaruosius dvejus metus gynybos grandyje M.Rale žaidė kartu su Aldayru Hernandezu, kuris šią žiemą taip pat papildė žaliai baltų gretas.

„Džiaugiuosi galimybe žaisti šiame klube, man tai bus nauja patirtis. Kalbėjausi su treneriais ir jie mane įtikino savo būsimo sezono vizija. Sezonui keliu didelius lūkesčius ir darysiu viską, ką galiu, kad padėčiau komandai pasiekti savo tikslų“, – Žalgiris.lt sakė suomis.

Praėjusiame sezone su „Honka“ marškinėliais kairiakojis gynėjas visuose turnyruose sužaidė 38 susitikimus, iš kurių vos vieno nepradėjo startinėje ekipos sudėtyje.

Naujausias „Kauno Žalgirio“ papildymas buvo nuolat kviečiamas į Suomijos jaunimo rinktines, taip pat jau yra rungtyniavęs ir UEFA Europos Konferencijų lygos atrankoje.

2022-aisiais su Espo „Honka“ klubu M.Rale iškovojo Suomijos futbolo lygos taurę, o 2023-ųjų sezone užėmė antrą vietą Suomijos taurės turnyre.