Vidurio saugo pozicijoje rungtyniaujantis futbolininkas pilnateisiu komandos nariu taps praėjęs medicininę patikrą.

Įvairaus amžiaus Slovėnijos jaunimo rinktinėse rungtyniavęs Ž.Benedičičius paskutinius septynerius metus praleido stipriausioje savo šalies futbolo lygoje, kurioje atstovavo „Koper“, „Rogaška“ ir „Celje“ klubams. Su pastarąja ekipa 2020-aisiais jis tapo šalies čempionu.

Spalvinga slovėno karjera buvo ir prieš pradedant žaisti gimtojoje šalyje. Būdamas dar labai jaunas, 2011-aisiais Ž.Benedičičius papildė legendinio „AC Milan“ klubo jaunimo sistemą.

Italijos grandas jauną futbolininką tuomet skolino „Leeds United“ (Anglija) ekipai, o vėliau naujasis žalgirietis vieną sezoną praleido Italijos „Serie B“ klubuose – „Ascoli“ ir „Como“. Prieš sugrįždamas į Slovėniją jis taip pat vilkėjo „Leyton Orient“ (Anglija) ir „Olbia“ (Italija) marškinėlius.

„Aš matau jį kaip žmogų, galintį duoti labai daug tada, kai mums reikės kurti atakas. Tai labai įdomus ir kokybiškas žaidėjas, gerai mato aikštę ir geba atlikti nestandartinius perdavimus. Jo patirtis ir charakterio savybės bus itin svarbios“, – apie naujoką atsiliepė ekipos vyr. treneris Glennas Stahlis.

Paskutinį pusmetį Slovėnijos aukščiausioje lygoje Ž.Benedičičius praleido „Rogaška“ klube. Per 19 čempionato turų saugas sužaidė 17 rungtynių, visas jas pradėjo startinėje sudėtyje ir atliko rezultatyvų perdavimą.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją