Tiesa, pirmieji šiame susitikime į priekį išsiveržė uostamiesčio ekipos žaidėjai. 13-ą minutę Deividas Lukošius nuo dešiniojo krašto prasiveržė viduriu ir, palikęs gynėjus užnugaryje, įmušė puikų įvartį.

Išlyginamojo įvarčio laukti reikėjo beveik visą kėlinį – pirmąją teisėjo pridėto laiko minutę Tomas Bučma sugebėjo vienu lietimu pasiųsti kamuolį į baudos aikštelę, o ten laiku įkirtęs Benas Olencevičius išnaudojo savo šansą.

Po pertraukos pasižymėjo ir 35-erių veteranas Andrius Velička. Prieš sezoną pratęsti karjerą nusprendęs puolėjas pergalingą mačo įvartį pelnė 79-ą minutę.


DELFI primena, kad šeštadienį A lygoje pergalingai debiutavo ir Kauno „Stumbras“, taip pat NFA stadione 3:1 nugalėjęs „Šiaulių“ klubą.

Kitos rungtynės vyko Pakruojyje, kur šalies vicečempionė „Kruoja“ 1:3 pralaimėjo Marijampolės „Sūduvos“ futbolininkams.

Pirmame kėlinyje nė vienai komandai pasižymėti nepavyko, o „Kruojos“ gynybinės užtvaros griuvo iškart po pertraukos. Vos per tris minutes į aikštės šeimininkų vartus krito du įvarčiai. Abusyk kone identiškai pasižymėjo Tomas Radzinevičius, smūgiais galva užbaigęs Vaidoto Šilėno perdavimus nuo kampinio gairelės.

Kiek atsipalaidavusi ir praradusi koncentraciją Marijampolės komanda buvo nubausta 69-ą minutę. Aivaras Bagočius puikiai krašte suklaidino Marko Živkovičių ir perdavimu į baudos aikštelę surado Tomą Birškį. Šis pirmuoju lietimu kamuolį susistabdė, o antruoju tiksliai smūgiavo į vartų kampą.

Po kelių minučių dėl traumos rungtynių tęsti nebegalėjo serbas Nikola Prebiračevičius. „Sūduvos“ trenerių štabui teko atlikti antrąjį priverstinį keitimą.

Rungtynių pabaigoje Marko Živkovičius atsirevanšavo Aivarui Bagočiui. Serbas įsiveržė į baudos aikštelę ir joje buvo varžovo nugriautas. Baudinį šaltakraujiškai realizavo Maximiliano Ugge, įtvirtindamas „Sūduvos“ pergalę.


Šiame Lietuvos futbolo A lygos sezone iš viso bus sužaista 180 rungtynių. Visas jų tiesiogines transliacijas bus galima išvysti ir didžiausiame šalies naujienų portale DELFI.

Be to, šią vasarą jums vėl padovanosime kelionę į UEFA Čempionų lygos rungtynes. Daugiau informacijos apie žaidimą – „Facebook“ tinkle.

Rezultatas:

Kauno „Spyris“ 2 - 1 „Klaipėdos granitas“
13' [0 - 1] Deividas Lukošius
45+1 [1 - 1] Benas Olencevičius
79' [2 - 1] Andrius Velička

Pakruojo „Kruoja“ 1 - 3 Marijampolės „Sūduva“
47' [0 - 1] Tomas Radzinevičius
50' [0 - 2] Tomas Radzinevičius
69' [1 - 2] Tomas Birškys
90+1' [1 - 3] Maximiliano Ugge (iš 11 metrų baudinio)

Turnyro lentelė:

1.Atlantas1+43
2.Sūduva1+23
3.Stumbras1+23
4.Spyris1+13
5.Žalgiris000
6.Utenis000
7.Granitas1-10
8.Kruoja1-20
9.Šiauliai1-20
10.Trakai1-40

Prisijunk prie tūkstančių sporto mėgėjų bendruomenės – tapk DELFI Sporto draugu „Facebook“, sužinok šviežiausias naujienas iš sporto arenų, dalinkis įžvalgomis ir komentarais!

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (91)