Po 10 komandų A ir I lygoje

Penktadienį Kaune Lietuvos futbolo federacijos (LFF) vadovai su klubų atstovais aptarė kito sezono planus. Realiausias variantas, kad kitą sezoną dviejose stipriausiose lygose žais po 10 komandų. Taip pat futbolo sezonas kitąmet turėtų būt ilgesnis.

„Šiandien kalbėjomės su visų klubų atstovais – dalyvavo tiek A, tiek I lygos klubų vadovai bei vyko LFF Vykdomojo komiteto (VK) posėdis. Realiai, iš 18 dalyvavusių klubų atstovų 11 konkrečiai pasisakė už modelį 10 ir 10. Kiti šiek tiek dvejoja, tačiau bendras supratimas, kad A ir I lygoje turėtų žaisti po 10 komandų.

Taip pat planuojama, kad sezonas bus ilgesnis – prasidės kovo viduryje ir baigsis lapkričio pabaigoje. Tokie yra sprendimai ir pagal tai bus formuojamas tvarkaraštis, varžybų nuostatai“, - teigė LFF prezidentas Liutauras Varanavičius.

LFF VK taip pat nutarė, kad stipriausioje lygoje turėtų žaisti šią teisė iškovojusios ekipos – tai yra, geriausios I lygos komandos.

„Sportiniu principu komandos iš I lygos bus kviečiamos A lygą. Tai taip pat patvirtinta. Didesnis aiškumas bus pasibaigus licencijavimo procesui“, - teigė L. Varanavičius.

Sezono uždarymo šventėje penktadienį prie Kauno futbolo akademijos taip pat atidengta futbolininko skulptūra bei oficialiai atidaryta dar viena – jau trečioji – atvira dirbtinės dangos aikštė. Tuo, investavus apie 16 mln. litų, Kauno futbolo akademijos plėtra baigėsi. Dabar LFF vadovai žvalgosi į kitus Lietuvos miestus, kur būtų galima įkurti panašius futbolo centrus.

V. Liubšys: pasiekėme maksimalų rezultatą

Geriausiu 2009 m. Lietuvos futbolo treneriu buvo išrinktas Vilniaus „Vėtros“ strategas Virginijus Liubšys. Pats treneris liko patenkintas savo vadovaujamos komandos žaidimu.

„Mums šis sezonas buvo geras. Daugelis galvojo, kad favoritai bus „Ekranas“ ir „Sūduva“ ir kad šie klubai kausis dėl čempiono vardo. „Vėtros“ galbūt niekas neįvertino, tačiau po truputį supildėme komandą, kokią aš norėčiau matyti.

Gana gerai pasirodėme Europos taurės turnyre ir įvykdėme iškeltą uždavinį bei įveikėme du etapus. Į Vilnių atvažiavo tokia komanda kaip Londono „Fulham“ – pirmą kartą „Vėtros“ istorijoje stadione buvo tiek žmonių“, - sakė V. Liubšys.

V. Liubšio teigimu, šį sezoną „Vėtra“ pasiekė viską, ką galėjo, tačiau kitais metais vilniečiai žada kovoti dėl aukso medalių.

„Kuomet visą sezoną pirmauji ir pabaigoje pralaimi visada atrodo, kad tu pasirodei blogai, kad galėjai užimti aukštesnę vietą. Aišku, galėjome, bet įvertinant visas sąlygas, aš galvoju, kad mes pasiekėme maksimumą. Norėtųsi, kad komandos branduolys išliktų ir kitą sezoną. Tada mes galėtume būti tikri čempionato lyderiai“, - tikino V. Liubšys.

V.Trakys dėkojo komandos draugams, D.Bička galvoja apie karjeros pabaigą

Geriausių Lietuvoje žaidžiančių žaidėjų rinkimuose dominavo čempiono Panevėžio „Ekrano“ futbolininkai.

Geriausiu išrinktas 20 įvarčių pelnęs rezultatyviausias A lygos žaidėjas Valdas Trakys, nedaug atsiliko Deimantas Bička.

„Aišku, šis sezonas buvo geras. Galbūt, tik Europos taurės turnyre pasirodėme ne pagal galimybes. Nepasakyčiau, kad siekiau tapti geriausiu žaidėju – tik šiandien ryte sužinojau šią naujieną. Aišku, malonu, kad savo šalyje esi išrinktas geriausiu. Kad tapau geriausiu žaidėju daugiausiai lėmė „Ekrano“ pergalė čempionate. „Ekranas“ - geriausia komanda, o tai reiškia, kad aikštėje turėjau geriausius partnerius, kurie padėjo žaisti ir mušti įvarčius. Ačiū jiems už tai“, - teigė 30 metų V. Trakys.

Tuo tarpu vienas iš pagrindinių „Ekrano“ žaidėjų D. Bička kalba apie karjeros pabaigą.

„Apsispręsiu po pokalbio su klubo prezidentu. Lyg ir buvau nusprendęs viską baigti, bet galutinio taško dar nepadėjau. Bendrauju su klubo vadovais, mąstome apie kitą sezoną ir klausimas lieka atviras. Tačiau aš linkęs palikti aikštę. Dabar norisi naujų iššūkių.

Galbūt ne aikštėje, o šalia jos. Tačiau jei su klubo vadovais nuspręsime, kad save dar geriausiai galiu realizuoti aikštėje, galbūt dar žaisiu. Kol kas nekalbu apie trenerio darbą, galbūt nauja veikla būtų susijusi su sporto administravimu“, - teigė D. Bička.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją