Dar daugiau prarastų taškų "Kaunui" būtų katastrofa tiek turnyrine prasme, nes nuo lyderio "Ekrano" praėjusių metų čempionus jau skiria 11 taškų, tiek psichologine, nes būtent su panevėžiečiais teks du kartus susitikti lapkričio pradžioje. "Ekranas" savaitgalį išplėšė dramatišką pergalę prieš "Sūduvą" ir kol kas užtikrintai pirmauja bei gali per daug nesijaudinti, kaip žaidžia už nugaros esantys oponentai.

Bet jei "Kaunui" pavyktų įveikti "Vėtrą" ir taip pat sėkmingai du kartus sužaisti su "Ekranu", visas spaudimas nukristų ant Panevėžio klubo pečių. Tačiau iki to kauniečiams dar labai toli, o pirmoji jų užduotis - savų ambicijų turinti "Vėtros" ekipa.

Sostinės klubas šiuo metu rimtai pretenduoja į bronzos medalius, nes tik trimis taškais atsilieka nuo Marijampolės "Sūduvos", ir yra sužaidęs dviem rungtynėmis mažiau. Teoriškai, vilniečiai dar gali netgi pasigrumti ir dėl sidabro.

Nieko gero "Kaunui" nesako ir šių metų tarpusavio susitikimų su "Vėtra" istorija. Jei neskaitysime "Ekrano", vilniečiai šį sezoną buvo vieninteliai, kuriems A lygoje pavyko parklupdyti "Kauną". Balandžio 20 dieną svečiuose vilniečiai pranoko kauniečius rezultatu 2:1. Kitas komandų susitikimas sostinėje taip pat klostėsi atkakliai ir baigėsi lygiosiomis 1:1. Tiesa, Vilniuje vykusiame LFF taurės turnyro finale rezultatu 2:1 laimėjo šalies čempionai.

"Kauno" gynėjas Marius Činikas nesutinka, kad "Vėtra" yra neparankus varžovas jo komandai: "Savo aikštėje prieš vilniečius mes pirmavome 1:0, o pralaimėjome todėl, kad keletą kartų vaikiškai suklydome. Per artimiausią dvikovą pabandysime įrodyti, kad "Vėtrą" galime nugalėti".

"Vėtros" strategas Virginijus Liubšys, kurio auklėtiniai šiemet vieninteliai parklupdė abu čempionato lyderius, apgailestavo, kad nepavyko surinkti daugiau taškų su kitomis komandomis: "Su lyderiais mes sužaidžiame neblogai. Bet labai nereikalingai barstome taškus, žaisdami su apatinio ketverto komandomis. Jeigu to nebūtume darę, dabartinė turnyro lentelė atrodytų mums daug palankiau".

V. Liubšys tikino, jog tai, kad su FBK "Kaunu" kovoja jo gimtasis klubas "Ekranas", nėra svarbiausia. "Taip, esu gimęs ir užaugęs Panevėžyje. Išaugau jame ir kaip žaidėjas, ir kaip treneris. Visada norisi padėti gimtajam miestui ir jo komandai. Bet vis dėlto esu "Vėtros" treneris, ir šiuo metu man svarbiau mano dabartinis klubas. Jeigu pavyktų laimėti prieš "Kauną" labiau džiaugčiausi ne dėl "Ekrano", o dėl "Vėtros" ekipos", - teigė treneris.

"Vėtrai" dėl traumos nepadės saugas Virmantas Lemežis, dėl geltonių kortelių - Marekas Andraščikas. "Kauno" ekipoje rimtesnių nuostolių nėra.