Kauno sporto mėgėjai su apmaudu prisimena, kai pamėgto "Žalgirio" stadiono vietoje Baršausko gatvėje iškilo prekybos centras. Netrukus panašus likimas gali ištikti dar kelis stadionus - "Inkaro", "Kelininko", "Santakos" ir "Ginaro" stadionus.

Savivaldybėje puse lūpų kalbama apie planus šių stadionų vietoje statyti gyvenamuosius namus.

L.Varanavičius teigia, kad jau 3 metus Kauno Savivaldybės valdininkams rašomi prašymai išsaugoti Kauno stadionus. LFF prezidentas pripažįsta, kad sunku kovoti su nekilnojamojo turto agentūromis, kurios turi didelių finansinių interesų.

"Kauno valdžia nieko nedaro, jei taip atvirai pasakius. Mes aišku esame dėkingi, kad leido statyti dirbtinės dangos aikštes Viliešio aikštėje, bet ir ten reikėjo gaudyti visus po vieną, kad parašą gauti. Realiai Kauno politikai sporto nemyli, jie tik teaoriškai gali pašnekėti", - sakė L.Varanavičius.

Kauno Savivaldybės Urbanistikos skyriaus vedėjas Nerijus Valatkevčius teigė, jog nieko nežino apie planus stadionų vietose statyti namus. Susidarė įspūdis, kad valdininkas net nežino, kuriose vietose yra minėti stadionai.

"Kas čia tokius gandus skleidžia? Santakos stadionas yra kartu su Santakos parku patvirtintas. Ten jokių statinių nėra, paliktas stadionas. Apie "Inkaro" stadioną? O kur tas "Inkaro" stadionas yra? A, tai yra privatus stadionas. Nemačiau jokio prašymo, kad stadioną norima naikinti ar statyti gyvenamuosius namus. O kur tas "Kelininko" stadionas? Niekas ten nieko nedaro", - sakė N.Valatkevičius.

Kauno Savivaldybės Kūno kultūros ir sporto skyriaus vedėjas Albinas Grabnickas teigė, jog stadionai ir toliau bus atviri norintiems sportuoti, tačiau atsisakė komentuoti ar ketinama stadionus naikinti.

"Oficialaus dokumento, kad stadionų vietose planuojama statyti namus mes neturime. Ar girdėjau apie tokius planus? Aš kalbų nekomentuosiu. Galiu pakomentuoti dokumentus, o jų aš neturiu", - teigė A.Grabnickas.

Nenoriai komentuoti situaciją sutiko ir Kauno Savivaldybės Administracijos direktorius Robertas Stanionis.

"Mes kol kas neturime informacijos apie statybas. Bent jau manęs tai nepasiekė. Apie tas teritorijas, kurios yra valstybinėje žemėje negali būti nė kalbos. Kas vyksta privačiose teritorijose komentuoti sunku", - teigė R.Stanionis.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją