Dabar jau 27-erių metų futbolininkas pasidalino giliu interviu su Anglijos futbolo legenda ir komentatoriumi Gary Neville‘iu, jo laidoje „The Overlap“. Ten D. Alli atsivėrė apie ne vieną traumą palikusią vaikystę, problemas su narkotikais ir daugiau.

Anglas atskleidė, jog net planavo baigti savo karjerą vos 24-erių metų amžiaus, kai buvo apimtas sunkių psichologinių problemų. Tuo metu jis dar žaidė „Tottenham Hotspur“ gretose, komandą treniravo neseniai iš Mauricio Pochettino vairą perėmęs Jose Mourinho.

„Sunku atpažinti tikslų momentą“, – sakė D. Alli, paklaustas kada pajuto, jog kažkas ne taip, – „Liūdniausia akimirka buvo tada, kai mus treniravo J. Mourinho. Man buvo 24-eri.

Vieną rytą aš atsikėliau ir turėjau vykti į treniruotę, kaip tik tuo metu aš nebegavau laiko aikštelėje, dėl to buvau tikrai prastoje emocinėje būklėje. Aš pažiūrėjau į save veidrodyje ir pradėjau galvoti apie karjeros užbaigimą, 24-erių metų amžiaus. Aš dariau tai, ką mylėjau, tačiau jaučiausi, lyg nebegaliu. Tokios mintys mane žlugdė“, – atviravo kitą sezoną „Everton“ gretose žaisiantis saugas.

Praėjusį sezoną Stambulo „Bešiktaš“ klube praleidęs anglas taip pat atskleidė, kad profesionaliai žaidžiant futbolą, jam išsivystė rimta priklausomybė nuo migdomųjų, prasidėjo depresiniai epizodai. Dėl šių problemų žaidėjas buvo priverstas išvykti į reabilitacijos centrą.

„Mane tai rimtai paveikė, tačiau su tokiomis bėdomis susiduriu ne tik aš. Futbole toks dalykas yra daug dažnesnis, nei žmonės įsivaizduoja. Manau, kad žaidėjai tampa priklausomi nuo migdomųjų dėl sunkių tvarkaraščių. Privalome labai efektyviai naudoti savo laiką ir tikslingai ilsėtis, o tai nėra taip lengva.

Tikiuosi, kad kalbėdamas apie tai, aš sugebėsiu kam nors padėti ir šiek tiek nugalėti šią stigmą“, – pasakojo D. Alli.

Žaidėjas su sunkumais susidūrė ne tik prasidėjus jo futbolo karjerai – D. Alli išgyveno ir šiurpą keliančią vaikystę. Anglo teigimu, jis jau 8-erių metų pirmą kartą susidūrė su narkotikais, rūkyti pradėjo 7-erių, o 6-erių metų amžiaus buvo „tvirkinamas“.

Nors gyvenimas D. Alli tikrai nelepina, žaidėjas dirbti nenustoja – kitais metais turėtų sugrįžti į aukščiausio lygio „Premier“ lygą, kur rungtyniaus Liverpulio „Everton“ gretose.

Saugo žvaigždė pakilo, kai jis buvo vienas geriausių „Tottenham“ žaidėjų 2015-2016 metų sezone, kai klubas per plauką nepasiekė čempionų titulo. Jis taip pat buvo vienas ryškiausių žvaigždžių 2018 metų Europos čempionate, kur Anglijos rinktinė nukeliavo iki pat pusfinalio.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją