10-ąją susitikimo minutę itin pavojingą baudos smūgį atliko Gratas Sirgėdas – iš maždaug 25 metrų smūgiuotas kamuolys skriejo į vartų konstrukciją.

Kėlinio viduryje abi komandos keitėsi atakomis – į varžovų vartų plotą smūgį pažeme atliko Nerijus Valskis, o prie „Kauno Žalgirio“ vartų geros progos neišnaudojo Paulius Golubickas.

31-ąją susitikimo minutę „Kauno Žalgiriui“ pavyko išsiveržti į priekį. Po Xabi Auzmendi perdavimo į baudos aikštelę, įvarčiu pasižymėjo Nerijus Valskis – 1:0.

Pirmame kėlinyje „Kauno Žalgirio“ vartus kartą gelbėjo pirmas rungtynes A lygoje su klubo marškinėliais žaidęs vartininkas Arijus Bražinskas, o savo progas prie varžovų vartų turėjo X. Auzmendi ir Vilius Armanavičius.

Beje, pirmojo kėlinio pabaigoje Vilniaus „Žalgirio“ futbolininkui Jurijui Kendyšui buvo parodyta raudona kortelė, tad antrame kėlinyje kauniečiai turėjo kiekybinę persvarą.

Vos prasidėjus antram kėliniui V. Armanavičius pasiuntė kamuolį į varžovų vartus, bet įvartis buvo neįskaitytas dėl nuošalės.

70-ąją susitikimo minutę jėgos aikštėje išsilygino, kadangi po VAR peržiūros raudoną kortelę prieš save išvydo Karolis Šilkaitis.

75-ąją minutę „Kauno Žalgiriui“ pavyko padidinti savo pranašumą. Gratas Sirgėdas kėlė kampinį, o baudos aikštelėje be priežiūros paliktas Edvinas Girdvainis pasiuntė kamuolį į vartus – 2:0.

88-ąją minutę dvi geltonas korteles paeiliui gavęs Nicolasas Gorobsovas buvo išvarytas iš aikštės ir vilniečiai dvikovą baigė devyniese.

Po šių rungtynių praėjusių metų čempionų viltys apginti titulą ženkliai sumenko: kuklias sirgalių viltis palaiko teoriniai šansai. Vilniaus „Žalgiris“ su 68 taškais žengia antras ir turi 9 taškų deficitą nuo pirmaujančio „Panevėžio“, kuris yra sužaidęs rungtynėmis mažiau.

Kauniečiai su 42 taškais užima penktą vietą.

Artimiausias rungtynes „Kauno Žalgiris“ Dariaus ir Girėno stadione su Alytaus „Dainava“ žais jau rugsėjo 28 d., 19:00 val. Kitas rungtynes Vilniaus „Žalgiris“ žais rugsėjo 30 dieną svečiuose Marijampolėje prieš „Sūduvą“

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)