Iš Kauno oro uosto į Pafoso oro uostą išvykę žalgiriečiai Kipre sužais trejas kontrolines rungtynes ir išmėgins peržiūroje dalyvaujančius futbolininkus.

„Vienas svarbiausių dalykų naujoje komandoje yra jos formavimas ir atmosferos kūrimas. Labai džiaugiuosi, kad treneris Glennas puikiai mato tuos dalykus ir stovykla užsienyje turi aiškų tikslą.

Tikslas ne tik išvažiuoti treniruotis ant natūralios vejos kur yra šilta, bet ir išnaudoti laiką būnant kartu – tiek individualiems pokalbiams su žaidėjais, tiek organizuojant įvairiausias užduotis dirbant grupėse ir lipdant kolektyvą vieno kumščio link.

Lygiai taip pat svarbu ir gero lygio kontrolinės rungtynėse, kuriose išbandysime jėgas su užsienio klubais“, – Žalgiris.lt sakė komandos prezidentas Mantas Kalnietis.

Vasario 8 dieną „Kauno Žalgirio“ lauks kontrolinės rungtynės su OFK „Beograd“ ekipa, šiuo metu užtikrintai pirmaujančia antroje pagal pajėgumą Serbijos lygoje.

Vasario 12 dieną „Kauno Žalgirio“ varžovais taps Armėnijos čempionato bronzos medalininkai – Jerevano „Ararat-Armenia“ futbolininkai.

Galiausiai, vasario 16 dieną žalgiriečiai stovyklą užbaigs kontrolinėmis rungtynėmis su Sakartvelo aukščiausioje lygoje rungtyniaujančiu „Telavi“ klubu.

„Hegelmann“ ekipą papildė Domantas Antanavičius

Kauno rajono klubas pristatė dar vieną naujoką. Juo tapo lietuvis 25 metų lietuvis Domantas Antanavičius. Iš Marijampolės kilęs saugas į „Hegelmann“ ekipą atvyksta iš Kazachstano, kur praleido du pastaruosius sezonus.

Paskutinį kartą D. Antanavičius gimtojoje šalyje rungtyniavo 2021 metų sezone, kuomet buvo skolinamas „Panevėžio“ klubui. Prieš išvykdamas iš Lietuvos futbolininkas gynė gimtojo miesto „Sūduvos“ ir Kauno „Stumbro“ komandų spalvas. Su „Sūduvos“ klubu žaidėjas du kartus tapo Lietuvos čempionu.

2019 metais D. Antanavičius pradėjo legionieriaus karjerą, kuri tęsėsi keturis sezonus. Pirmoji stotelė užsienyje žaidėjui tapo Estijos aukščiausios lygos „Maardu LM“ klubas.

2020 metais suvalkietis persikėlė į Slovėnijos „NK Celje“ ekipą ir su ja tapo šios šalies čempionu. Tų pačių metų rudenį žaidėjas buvo paskolintas Slovėnijos Pirmojo diviziono NK „Triglav Kranj“ ekipai.

2021 metų sezoną mėlynai baltų naujokas praleido Lietuvoje ir su „Panevėžio“ klubu iškovojo LFF Supertaurę.

Paskutinius du sezonus D. Antanavičius priklausė Kazachstano FK „Atyrau“ klubui ir per tą laiką sužaidė 39 rungtynes aukščiausioje šalies lygoje.