Kitame etape Kauno ekipos laukia „The New Saints“ (Velsas) ekipa, kuri namuose 2:0 (2:0) įveikė Belfasto „Glentoran“ (Šiaurės Airija) komandą. Pirmasis mačas baigėsi 1:1.

Pirmame kėlinyje gerą progą 34 min. turėjo Kauno klubo legionierius iš Ganos Divine'as Naah, tačiau šis iš kelių metrų ir kiek aštroko kampo smūgiavo šalia virpsto.

40 min. tas pats saugas N. Naah po sumaišties baudos akštelėje tiksliai kamuolį nukreipė į vartus ir išvedė „Kauno Žalgirį“ į priekį (1:0).

O įvarčiu pasibaigusi situacija prasidėjo nuo Edvino Kloniūno, kuris aikštėje kovojo iki galo dėl kamuolio ir griūdamas spėjo jį perduoti Linui Pilibaičiui. Šis tiksliai kamuolį adresavo į baudos aikštelę, Philipas Otele nesugebėjo jo nukreipti į vartus, tačiau kamuolys nuo vartininko atšoko D. Naah, pastarajam beliko kamuolį nukreipti į tuščius vartus.

Po pertraukos rezultatą po pavyzdinės greitos atakos padvigubino Linas Pilibaitis: sulaukęs puikaus Egidijaus Vaitkūno perdavimo iš krašto saugas tiksliai jį nukreipė į kairįjį vartų kampą.

Netrukus TV kameros buvo nukreiptos į besidžiaugiančius sirgalius, jų gretose emocijų neslėpė „Žalgirio“ gynėjas Mantas Kalnietis.

Vėliau progas įvarčiams turėjo tas pats D. Naahas, po keitimo aikštėje pasirodęs Michaelas Thuique ir Domantas Putrius.

78-ąją minutę varžovai galva smūgiavo visai šalia Deivido Mikelionio vartų, dar vieną pavojingą smūgį atrėmė per pridėtą laiką, tačiau įvarčio taip ir nepraleido.

Rezultatas

„Kauno Žalgiris“ 2 – 0 „Europa“

40' [1:0] Divine Naah

54' [2:0] Linas Pilibaitis

Mantas Kalnietis

Įveikus pirmą atrankos etapą toliau lauktų Belfasto „Glentoran“ (Šiaurės Airija) ir „The New Saints“ (Velsas) poros nugalėtojas. Pirmasis mačas baigėsi 1:1.

Tuo pačiu metu Rygoje atsakomajame mače susitiko „Valmiera“ ir „Sūduva“, akistata baigėsi 0:0. Pirmame mače namuose Marijampolės ekipa laimėjo 2:1, tad į kitą etapą žengė Lietuvos klubas.

Rungtynių įrašas:

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (74)