Ketvirtadienį atsakomąsias rungtynes „Lech“ laimėjo rezultatu 2:1 (1:0).

Pirmas įvartis krito 14-ą min., kai prieš pat šeimininkų vartus antrame aukšte be priežiūros liko ir galva kamuolį į tinklą nukreipė Filipas Marchwinskis.

Tuo metu į tete-a-tete su oponentų vartininku Bartoszu Mrozeku išvestam „Kauno Žalgirio“ puolėjui iš Nyderlandų Antonui Fase įveikti paskutinio barjero nepavyko. Pavojingas, bet netikslus buvo ir Grato Sirgėdo šūvis iš tolimos distancijos.

Po pertraukos dar kartą bandė A. Fase, Mariaus Stankevičiaus auklėtiniai mėgino spausti pastebimai nusiraminusius varžovus. Vis dėlto pastarieji mačui artėjant prie pabaigos pademonstravo savo meistriškumą, surengdami precizišką kontrataką, kurią stabdydamas Edvinas Kloniūnas užsidirbo geltoną kortelę ir 11 m baudinį į savo vartus.

Vietos publikos džiaugsmui, pastarąjį realizuoti bandęs Arturas Sobiechas pataikė į virpstą, netrukus vartų konstrukciją dar kartą sudrebino Nika Kvekveskiri.

Paskutiniai taškai sudėlioti jau per pridėtą laiką: iš pradžių svečių persvarą padvigubino Adrielis Ba Loua, bet jam iškart rezultatyviu smūgiu atsakė Karolis Uzėla.

Rezultatas

„Kauno Žalgiris“ 1 – 2 „Lech“
14' Filipas Marchwinskis
90+2' Adrielis Ba Loua
90+5' Karolis Uzėla
82' Arturas Sobiechas („Lech“) nerealizavo 11 m


Bronzinius Lenkijos pirmenybių prizininkus Kaune trankiai palaikė maždaug tūkstantis iš Poznanės atkeliavusių gerbėjų, kurie prieš mačą surengė skaitlingą eiseną į S. Dariaus ir S. Girėno stadioną.

Tiesa, garsesnį nei įprastai užnugarį tribūnose turėjo ir kauniečiai, kuriuos ragino šimtinė „Žalgirio“ krepšinio komandos palaikymo grupuotės „Green White Boys“ atstovų, traukusių „Žalgirio“ arenoje įprastai skambančias skanduotes.

Primename, kad pirmąsias tarpusavio rungtynes Poznanėje šeimininkai laimėjo 3:1.

„Lech“ trečiame Konferencijų lygos atrankos etape rugpjūčio 10 ir 17 d. kausis su Trnavos „Spartak“ (Slovakija), kuris bendru santykiu 5:2 pranoko Kekavos „Auda“ (Latvija).

Praėjusį sezoną „Lech“ nukeliavo iki Konferencijų lygos ketvirtfinalio, kuriame nusileido Florencijos „Fiorentina“ (Italija). Savo ruožtu, „Kauno Žalgiris“ baigė tarptautinį pasirodymą ir tęs kovas Lietuvos čempionate, kuriame kaip reikiant buksuoja, užimdamas vos penktą vietą.

Karolis Uzėla
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)