Turino „Juventus“ 100 mln. eurų investicija į Cristiano Ronaldo, turėjusi užtikrinti šlovę Čempionų lygoje, baigėsi fiasko. Po įspūdingo Amsterdamo „Ajax“ žaidimo atsakomosiose ketvirtfinalio rungtynėse išvykoje „Senosios damos“ pasirodymas baigėsi net nepasiekus turnyro pusfinalio.

Donny van de Beek ir Matthijso de Ligto įvarčiai antradienį Turine niekais pavertė C. Ronaldo sukurtą aikštės šeimininkų pranašumą ir padovanojo olandų klubui dar vieną įspūdingą pergalę (3:2 bendru rezultatu). „Ajax“ prieš tai eliminavo buvusią C. Ronaldo komandą Madrido „Real“.

34 metų portugalas Čempionų lygą laimėjo penkis kartus. Pirmąjį trofėjų jis kėlė su „Manchester United“ 2008 metais, vėliau 4 kartus – su „Real“. Šis sezonas bus pirmasis nuo 2009-2010 metų, kai pusfinalyje CR7 nežais.

„Ronaldo mums šį sezoną labai daug davė, ypač Čempionų lygoje, – gynė puolėją „Juventus“ strategas Massimiliano Allegri, patvirtinęs, kad lieka vadovauti komandai kitą sezoną. – „Ajax“ turi kelis gerus žaidėjus ir žaidžia puikų futbolą.

Kaip autsaidere gali būti komanda, įmušusi 5 įvarčius į Madrido „Real“ vartus? Nepasakyčiau, kad tai yra prasčiausias mūsų būdas pasitraukti iš turnyro. „Juventus“ visuomet turi tą patį tikslą – laimėti viską. Kartais finalą pasieki, kartais to padaryti nepavyksta“.

Anot jo, Amsterdamo ekipa nusipelnė pergalės, ypač antrame kėlinyje, kai „Juventus“ žaidėjai pritrūko kantrybės ir išsiblaškė, leisdami varžovams kontroliuoti aikštės vidurį.

„Visuomet sakau, kad norėdamas laimėti Čempionų lygą, turi būti geriausios sportinės formos lemiamu momentu. Pastarąjį mėnesį turėjome traumų, net ir šiandien trūko svarbių žaidėjų. Dybala buvo pavojingas atakoje ir puikiai tvarkėsi su De Jongu, tačiau patyrė traumą ir buvau priverstas jį pakeisti“, – kalbėjo Turino komandos treneris.

„Juventus“ saugas Federico Bernardeschi pasidžiaugė, kad M. Allegri lieka kitą sezoną: „Turėsime komandą, galinčią laimėti Čempionų lygą. Esu tikras, kad anksčiau ar vėliau laimėsime“.


Tuo metu pirmą kart po 22 metų turnyro pusfinalį pasiekęs „Ajax“ liejo savo džiaugsmą.

„Mes tai padarėme vėl! Pradžia buvo sudėtinga, tačiau apskritai žaidėme nuostabiai. Tiesą sakant mane truputį varė iš proto faktas, kad neišnaudojome dar kelių užtikrintų progų“, – kalbėjo pergalingą įvartį Turine galva įmušęs M. de Ligtas. – Ar galime laimėti Čempionų lygą? Na, mes jau esame pusfinalyje ir įveikėme dvi turnyro favorites. Kitas etapas bus labai sudėtingas, bet tokie buvo ir šie. Kas žino“.

19-mečiui tai buvo tik antras įvartis UEFA varžybose ir pirmasis Čempionų lygoje.

Pirmojo Amsterdamo komandos įvarčio autorius D. van de Beekas sakė, kad teisingas rezultatas būtų buvęs 4:1: „Tačiau pabaigoje tai jau neteko prasmės, nes mes iškovojome vietą kitame etape. Tai yra didis Nyderlandų futbolas. Visi nepaprastai laimingi, nes mes esame pusfinalyje. Žmonės būtų pasijuokę iš mūsų, jei turnyro pradžioje būtume sakę, kad būsime pusfinalyje“.

„Ajax“ strategas Erikas ten Hagas kalbėjo, kad tai buvo visiškai kitokios rungtynės nei „Bernabeu“ stadione Madride.

„Pradžioje buvo kieta fizinė kova. Mūsų organizacija buvo gera, tačiau turėjome atlaikyti šturmą. Galbūt buvo pora momentų, kurie nepavyko. Antroje dalyje varžovams neleidome žaisti jų žaidimo, atsirado daugiau erdvės, sukūrėme tris ar keturias šimtaprocentes progas ir galėjome viską užbaigti daug anksčiau“, – teigė jis.

Trečiadienį taip pat paaiškės ir antroji pusfinalio pora, kur „Barcelona“ jau laukia savo varžovės. Ja taps „Liverpool“ ir „Porto“ poros laimėtoja. Pirmąją dvikovą Liverpulyje laimėjo Jurgeno Kloppo auklėtiniai 2:0.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (12)