Lyjant lietui ir žaidžiant ant šlapios vejos komandoms nebuvo lengva rungtyniauti, tačiau futbolininkai džiaugėsi, kad žaisti nebuvo karšta ir pati oro temperatūra futbolui buvo ideali.

Po sužaistų rungtynių Jurbarke intriga, kovojant dėl čempionų vardo, dar labiau padidėjo ir realius šansus užsikabinti aukso medalius turi net keturios komandos – Alytaus „Rese“ (24 tšk.), „Šilalė-Prolain“ (24 tšk.), Vilniaus „El Dorado“ (22 tšk.) ir Vilniaus „Eagle Team-Žibintas“ (21 tšk.).

Pirmi prarasti taškai

„Šilalės-Prolain“ komanda iki Jurbarko etapo nebuvo pralaimėjusi nei vienų rungtynių ir turėjo surinkusi maksimalų taškų skaičių. Visgi Jurbarke svečiai iš Šilalės patyrė pirmąjį savo pralaimėjimą.

Nors pirmajame savo mače „Šilalė-Prolain“ 6:1 nugalėjo Klaipėdos „Suoliuką“, tačiau antrose rungtynėse pergalės jau iškovoti jiems nepavyko. Vilniaus „Eagle Team-Žibinto“ klubas sugebėjo įmušti kelis greitus įvarčius, o galiausiai iškovojo pergalę rezultatu 3:1.

Prieš tai „Ereliai“ paskutinėmis minutėmis 3:2 palaužė „Telšių“ komandą, todėl Jurbarką jie paliko su šešiais taškais ir sugrįžo į kovą dėl medalių. „Eagle Team“ komanda turi 21 tašką ir nuo to paties „Šilalės“ klubo atsilieka vos trimis taškais.

„Šilalės“ kluptelėjimu pasinaudojo ir dar dvi komandos – „Rese“ ir „El Dorado“. „Rese“ komanda iškovojo dvi triuškinančias pergales – 10:2 pranoko „Riešę“ ir 12:2 nugalėjo Plungės OSS. Po šių pergalių „Rese“ pagal taškus pasivijo „Šilalės“ komandą ir netgi ją aplenkė turnyro lentelėje, nes turi geresnį įmuštų ir praleistų įvarčių skirtumą. Tiesa, „Rese“ ekipai dar liko sužaisti su 2-5 vietas užimančiomis komandomis, todėl nuo tų rungtynių rezultatų gali tiesiogiai priklausyti kas taps Lietuvos čempionu.

Vos dviem taškais nuo „Rese“ ir „Šilalė-Prolain“ atsilieka šiais metais Baltijos mažojo futbolo taurę iškovojusi „El Dorado“ komanda. Vilniečiai pirmajame mače 3:2 įveikė šio etapo šeimininkę „Imsrę“, o kitose rungtynėse 6:2 nugalėjo „Riešės“ klubą.

Šeimininkai šventė tik vieną pergalę

Jurbarko „Imsrė“ namuose sugebėjo iškovoti tik tris taškus. Pirmąsias savo rungtynes „Imsrė“ 2:3 pralaimėjo „El Dorado“ klubui, bet kitame mače 3:1 palaužė Klaipėdos „Suoliuką“. Pirmųjų rungtynių rezultatu „Imsrė“ liko nusivylusi, tačiau džiaugėsi, kad Jurbarko etapas įvyko sėkmingai ir vietiniai gyventojai galėjo susirinkti į stadioną, kurio tribūnos buvo užpildytos, o į jį atvykti neatbaidė net lietus.

Techniniai pralaimėjimai

Lietuvos mažojo futbolo čempionate varžosi keturiolika komandų, tačiau Jurbarke jų buvo tik trylika. Joniškio „Saned“ ekipa dėl rungtynių antrojoje Lietuvos lygoje nesurinko sudėties ir neatvyko į Jurbarką, o už tai buvo nubausta – jai įskaityti du techniniai pralaimėjimai (0:5) prieš Panevėžio „Orfą“ ir Kauno „Arsenalą“. Komandai gresia ir piniginė bauda, kompensuojant varžovų kelionės išlaidas.

Tiek „Arsenalas“, tiek „Orfa“ buvo nusivylę, kad Joniškio komanda neatvyko, nes Jurbarke buvo norima sužaisti po dvejas rungtynes. „Orfos“ ekipai ši techninė pergalė padėjo gauti vienintelius taškus Jurbarke, kadangi panevėžiečiai pralaimėjo 1:8 kitas rungtynes Varėnos „Merkiui“, o „Arsenalo“ komanda iš Jurbarko išvyko su 6 taškais, nes kitame savo mače Kauno klubas net 14:1 nugalėjo OSS futbolininkus.

Rezultatyviausi

Po fantastiško „Rese“ ekipos pasirodymo Jurbarke ir ne po tokio sėkmingo „Šilalės-Prolain“ žaidimo, pasikeitimų įvyko ne tik turnyro lentelėje, bet ir rezultatyviausių žaidėjų grafoje. „Rese“ ekipos lyderis Virginijus Miknevičius pakilo į pirmąją vietą, kadangi jis per septynerias rungtynes įmušė jau 25 įvarčius. V. Miknevičius aplenkė prieš tai pirmavusį „Šilalės“ puolėją Vytą Kurmį, kuris su 22 įvarčiais per devynerias rungtynes yra antroje vietoje. Prie V. Kurmio priartėjo „El Dorado“ puolėjas Edvinas Mučinis, savo sąskaitoje turintis 20 tikslių smūgių per devynis mačus.

Iki Lietuvos mažojo futbolo čempionato pabaigos liko vos du etapai. Rugsėjo 8 dieną penktasis etapas vyks Varėnoje, o rugsėjo 22 dieną paskutinis, šeštasis, Lietuvos mažojo futbolo čempionato etapas įvyks Druskininkuose.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją