Juodkalnijos nacionalinė komanda penktadienį namuose 1:1 sužaidė su Kosovo rinktine, o L. Tumbakovičius šiose rungtynėse nedalyvavo dėl politinių priežasčių.

Pasak pranešimų, serbui boikotuoti rungtynes nurodė aukšto rango pareigūnai jo šalyje. Kartu su treneriu, rinktinės stovyklą prieš mačą paliko ir Serbijoje gimę juodkalniečiai Filipas Stojkovičius ir Mirko Ivaničius.

2008 metais nuo Serbijos atsiskyrusio ir nepriklausomybę paskelbusio Kosovo serbai griežtai nepripažįsta iki šiol. Kosovo nepriklausomybę pripažįsta beveik visos didžiosios pasaulio valstybės išskyrus Rusiją ir Kiniją.

Juodkalnijos futbolo federacija išplatino pranešimą, kuriame L. Tumbakovičiaus sprendimą pavadino nemalonia staigmena ir sutarties įsipareigojimų sulaužymu bei paskelbė apie jo atleidimą.

Rinktinės vairą perimti turėtų iki šiol asistentu dirbęs Aleksandaras Jankovičius.

66-erių L. Tumbakovičius vadovavo Juodkalnijos rinktinei nuo 2016-ųjų. Anksčiau jis yra treniravęs Belgrado „Partizan“, Atėnų AEK bei klubus Kinijoje, Saudo Arabijoje ir Irane.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją