Iš Pagėgių kilęs ir futbolo enciklopedija vadinamas žurnalistas komentatoriumi dirba nuo 1993 metų, taip pat rašo apžvalgas bei komentarus įvairiems leidiniams.

Nerijus ir pats mėgėjiškai žaidžia futbolą, yra sporto žurnalistų futbolo komandos „Pressas“ narys.

„Tikrai nesuklysiu pasakęs, kad nuo mažų dienų „užaugau“ su N. Kesminu. Apie jo aštrų, bet profesionalų ir racionalų požiūrį į futbolą galima pasakyti daug gerų žodžių“, – teigia D. Šemberas.

„Su Lietuvos rinktine į išvykos rungtynes kartais vykdavo ir Nerijus, su juo visuomet palaikėme draugiškus santykius. Po prastų rungtynių kartais gaudavome kritikos, bet suprasdavome, kad ta kritika objektyvi ir pretenzijų neturėdavome. Kritika kartais skaudi, bet jei objektyvi, ją priimi kaip pamoką“, – sakė 82 rungtynes nacionalinėje komandoje sužaidęs D. Šemberas.

Nerijus Kesminas

Jis nesuskaičiuotų, kiek sykių davęs ar dar duos interviu jubiliatui, bet visi pokalbiai būna smagūs.

„Ne vien kalbėtis patikdavo – taip pat labai mėgstu paskaityti Nerijaus asmenines įžvalgas apie futbolą ir jo rašomus komentarus. Jis lyg išprusęs futbolo rašytojas – tą daro meniškai, įterpia literatūrinių ir istorinių motyvų, nevengia sarkazmo ir puikiai žongliruoja mintimis. Todėl noriu nuoširdžiai pasveikinti Nerijų su jubiliejumi ir palinkėti kūrybinio polėkio profesinėje veikloje“, – teigė VRFS prezidentas.

Futbolo sirgalių bendruomenėje N. Kesminas virtęs gyva legenda – ji parodijuoja komikai, o kai kurios komentatoriaus frazės virtusios folkloru.

Kaip ir garsioji „na ką gi“.

Nors pats komentatorius tikina, kad jos seniai atsikratęs: „Tai jau tapę mano „brendu“. Atsisakiau šio posakio gal prieš 10-15 metų pastebėjęs, kad žmonėms jis kliūva ir tampa juokinga. Bet vis dar pasitaiko atvejų, kai viešumoje sutikti žmonės rikteli: „na ką gi“.

Per beveik tris dešimtmečius trunkančią karjerą jis patyrė daug ko. Todėl dabar yra ne tik kritiškas, bet ir savikritiškas.

„Žiūrovų kritika man yra geras motyvacinis variklis. Nes kas aš be žiūrovų? Juk ši nedidelė kritinė masė yra šaltinis, kuris mane išlaiko“, – teigė N. Kesminas.

VRFS sveikina Nerijų Kesminą su gražiu jubiliejumi ir dėkoja už neabejingumą populiariausiai sporto šakai bei jos populiarinimą.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (24)