FA direktorius Davidas Bernsteinas susisiekė su kitais valdybos nariais, po to, kai teismas nusprendė atidėti J. Terry bylos svarstymą dėl rasinės diskriminacijos protrūkio, nukreiptos prieš Londono „Quenns Park Rangers“ ekipos gynėją Antoną Ferdinandą, iki liepos 9-os dienos.

FA valdybos nariai nusprendė atimti iš 31-erių metų futbolininko kapitono raištį, nes kaltinimai jam vis dar neišnyko. Taigi D. Bernsteinas penktadienį susisiekė su kapitonu ir pranešė FA sprendimą.

Nors incidentas rungtynėse su QPR komanda įvyko spalį, Londono „Chelsea“ klubo gynėjas Johnas Terry buvo Anglijos rinktinės kapitonu draugiškame mače su Švedija. Tačiau vasario 29-ą dieną „Wembley“ stadione jis išbėgs į aikštę mače su Olandija jau ne kaip komandos kapitonas.

Tiesa, šis sprendimas neturės įtakos treneriui Fabio Capello, kuris rinksis žaidėjus Europos čempionatui. J. Terry yra vienas realiausių kandidatų patekti į 23 žmonių sudėtį.

Tai jau ne pirmas kartas, kai iš J. Terry atimamas kapitono raištis, Tas pats įvyko ir 2010 metų vasarį po sekso skandalo, kai jis buvo kaltinamas neištikimybe ir nepagarba komandos draugui Wayne‘ui Bridge‘ui, su kurio žmona J. Terry buvo artimas.