LFF prezidentas FIFA atstovams turėtų pateikti vos prieš dieną Kauno apygardos teismo priimtą nutartį, kuria panaikintas laikinas J. Kvedaro nušalinimas nuo užimamų pareigų.

Kaip teigia DELFI šaltiniai, jei ne ši nutartis, FIFA galėjo imtis svarstyti sankcijų Lietuvai galimybę. Esą J. Kvedarui įtikinus, kad jam iškelta kriminalinė byla turi politinių atspalvių, LFF būtų grėsęs suspendavimas. Tai reikštų ne tik Lietuvos futbolo rinktinių pašalinimą iš tarptautinių varžybų, bet ir milijonines netektis dėl sustabdytos FIFA bei UEFA finansinės paramos šalies federacijai ir klubams.

Su J. Kvedaru DELFI susisiekti antradienį nepavyko. Į Lietuvą LFF vadovas turėtų grįžti savaitės pabaigoje.

Tuo tarpu LFF oficialiai praneša, kad FIFA Vystymo komiteto posėdyje numatyta patvirtinti naujus FIFA Finansinės pagalbos programos (FAP) nuostatus, įvertinti „Goal” programos rezultatus ir patvirtinti federacijų pateiktus projektus, taip pat prašymus dalyvauti PERFORMANCE programoje.


FIFA Vystymo komitetas pradėjo darbą šiemet ir pakeitė anksčiau veikusį siauresnį „Goal” programos komitetą. Nuo šiol Vystymo komitetas atsakingas už visas FIFA vystymo programas.


LFF prezidentas J.Kvedaras yra komiteto narys kartu su aštuoniolika kitų šalių atstovų.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (24)