Lietuviai per dešimt rungtynių surinko 10 taškų ir aplenkė tik visas rungtynes pralaimėjusią San Marino komandą. Belgijos futbolininkai po pergalės Kaune tapo grupės nugalėtojais, surinkę 24 taškus.

Antri liko 22 taškus pelnę Serbijos ir Juodkalnijos futbolininkai, kurie savo aikštėje sutriuškino Bosniją ir Hercegoviną 5:1.

Ispanijos futbolininkai savo paskutiniajame mače svečiuose įveikė San Mariną net 10:1, tačiau su 20 taškų liko tik treti.

Lietuvos futbolininkai antradienio rungtynėse meistriškumu gerokai nusileido belgams, kurie kontroliavo įvykius aikštėje ir įtvirtino savo pranašumą dviem įvarčiais pirmajame kėlinyje.

15 min. pasižymėjo Jeanvionas Yulu-Matondo, kuris po perdavimo iš aikštės gilumos įsiveržė į baudos aikštelę ir nuginklavo lietuvių vartininką.

36 min. rezultatą padvigubino Faris Harounas, kuris užbaigė ataką gavęs perdavimą iš kairiojo krašto.

Po pertraukos lietuviams pavyko sušvelninti rezultatą 63 min., kai Donatas Navikas realizavo 11 m baudinį, skirtą už varžovų žaidimą ranka baudos aikštelėje.

50 min. įvartį pelnyti galėjo Marius Činikas, kurio smūgiuotas kamuolys pataikė į skersinį.

Lietuvos rinktinė žaidė tokios sudėties: Paulius Grybauskas, Andrejus Sokolovas, Marius Žaliūkas, Šarūnas Stančaitis, Alfredas Skroblas, Darius Miceika, Donatas Navikas, Mindaugas Kalonas, Vytautas Lukša (Darvydas Šernas, 75), Edvinas Blažys, Artūras Rimkevičius (Marius Činikas, 46).

Galutinė VII grupės lentelė (vieta, komanda, rungtynės, pergalės, lygiosios, pralaimėjimai, įvarčiai, taškai).

1. Belgija1073025-624
2. Serbija ir Juodkalnija1071229-1122
3. Ispanija1062237-820
4. Bosnija ir Hercegovina1031617-2010
5. Lietuva103169-1610
6. San Marinas1000104-600

"Tikslas šiose rungtynėse buvo iškovoti vieną tašką, kuris garantavo pirmą vietą grupėje", - po rungtynių spaudos konferencijoje kalbėjo Belgijos jaunimo rinktinės vyriausiasis treneris Jeanas-Francoisas de Sartas, prisipažinęs, kad liko patenkintas komandos pasirodymu viso atrankos ciklo metu.

Pasak trenerio, pirmajame kėlinyje įmušę du įvarčius, antrajame kėlinyje jaunieji belgai nustojo žaisti ir tuo puikiai pasinaudojo Lietuvos futbolininkai.

"Buvo du skirtingi kėliniai, o pirmasis, žaidimo prasme, pats prasčiausias per visą atrankos ciklą", - kalbėjo vyriausiasis Lietuvos jaunimo rinktinės treneris Vitalijus Stankevičius. - "Bendrai, rezultatas dėsningas, nors antrajame kėlinyje ir turėjome progą išlyginti rezultatą".

V.Stankevičius prisipažino, kad komplektuodamas rinktinę rungtynėms su belgais jau žiūrėjo į ateitį ir leido žaisti keliems jaunesniems žaidėjams.

Šaltinis
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją