Neseniai su „Torino“ klbu net iki 2028-ųjų vasaros sutartį pratęsęs mūsų šalies talentas įsitvirtino ketvirtoje pagal pajėgumą pasaulyje – po Anglijos, Ispanijos ir Vokietijos – laikomoje Italijos „Serie A“ lygoje.

Pastaruosius du mačus po visas 90 minučių aikštėje išbėgiojęs G. Gineitis tapo ir nuolatiniu standartinių padėčių atlikėju – kelia tiek kampinius, tiek ir baudos smūgius.

Sykį jis jau prisidėjo ir prie įspūdingo įvarčio į Italijos čempiono „Napoli“ vartus, kai būtent po Gvido pakelto kampinio įspūdingą įvartį per save įmušė ir lygiąsias išplėšė Antonio Sanabria. Tiesa, į G. Gineičio sąskaitą rezultatyvus perdavimas įskaičiuotas nebuvo, nes baudos aikštelėje įvyko dar keli rikošetai.

„Aišku, būtų buvęs gerai ir asistas bet svarbiau, kad įmušėme ir nepralaimėjome rungtynių“, – Delfi.lt sakė iš Mažeikių kilęs atraminis saugas.

2022-ųjų pradžioje į „Torino“ jaunimo ekipą atvykęs G. Gineitis jau po metų prasimušė ir į vyrų komandą, o dabar išvis mėgaujasi vieta startinėje sudėtyje.

„Čia – nuostabi naujiena. Tai parodo, kad klubas įvertino Gvido potencialą, galimybes ir naudą, kurią jis gali atnešti komandai. Tiesiog nuostabu, kad tokio amžiaus žaidėjas jau beveik įsitvirtino pagrindinėje sudėtyje ir jam patikimos beveik visos standartinės padėtys. Mums beliak tik pasidžiaugti, kad savo gretose turime tokį jauną žaidėją, kuris yra kaip užkrečiamas pavyzdys visai jaunai mūsų futbolo kartai.

O šitie dalykai yra šalia. Atrodo, vieną dieną tu esi Mažeikių gardelyje ar Kauno akademijoje, kur daug tokių vaikų buvo daug, o po kelerių metų tu esi „Serie A“ žaidėjas. Tai yra nuostabu. Belieka tik padėkoti visiems tiems treneriams, kurie prisidėjo prie Gvido šito progreso. Ir labai norėtųsi, kad tai nebūtų vienetinis mūsų atvejis.

Dabar Gvido laukia kitokios atkarpos gyvenime. Ateina atsakomybė, šlovė, garbė ir pinigai, visi šie faktoriai gali padaryti įtakos tavo formavimuisi kaip žmogui, kaip vyrui. Bet žinant jo charakterį, darbo etiką, meilę futbolui – čia nebus jokių neigiamų dalykų su jo požiūriu į darbą. Nematau kol kas ir netikiu, kad tai jam gali sutrukdyti toliau augti ir siekti dar aukštesnių tikslų. Tikrai tikiu, kad jis gabus pasiekti ir daugiau“, – gyrė savo auklėtinį rinktinės treneris Edgaras Jankauskas.

Tokios stratego, savo laiku su „Porto“ laimėjusio tiek UEFA Čempionų lygą, tiek UEFA taurę, liaupsės neprasprūdo pro ausis ir pačiam Gvidui.

„Smagu, kad treneris taip apie mane atsiliepė. Žodžiai tikrai buvo nuostabūs. Tikiuosi, kad duosiu pavyzdį jaunajai kartai, ji pradės žaisti futbolą ir sieks jame aukštumų – „Serie A“ ar „La Liga“ čempionatų. Tikiuosi, kad jie nenukryps kokiais klystkeliais, žais futbolą ir sieks atsidurti ten, kur dabar esu aš“, – viliasi jis.

Pats Gvidas tiksliais smūgiais Italijoje dar nėra pasižymėjęs, bet per keliolika mačų užsidirbo porą geltonų kortelių, o Turino atstovai saugiai rikiuojasi turnyro lentelės viduryje.

Vis dėlto apie savo įvartį G. Gineitis irgi pagalvoja – jei ne klube, tai rinktinėje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją