R. Pilotas pasidalino mintimis apie pirmuosius žingsnius futbole, praėjusį sezoną bei kitų metų lūkesčius.

- Ryti, kaip apskritai susidomėjai futbolu?

- Prieš pradedant lankyti futbolą, kartu su broliu mėnesį lankėme karate treniruotes, bet man nelabai patiko, todėl tėtis nuvedė į futbolą ir nuo to laiko nesiskiriu su kamuoliu. Žaidžiau savo metų komandose, kol galiausiai pakvietė prisijungti prie dublerių komandos. Po kurio laiko sulaukiau kvietimo treniruotis ir su pirmąja komanda.


- O brolis galbūt irgi pasuko futbolo keliu?

- Ne, jis ir toliau 10 metų lankė karate treniruotes, bet vėliau ir jam atsibodo (Juokiasi)

- Antrus metus iš eilės esi vienas iš FKE jaunimo komandos lyderių, o šiemet dažniau rungtyniavai ir pagrindinėje komandoje. Kaip pats vertini savo sezoną?

- Sezono pradžia buvo skaudi, nes pačiose pirmose varžybose su Marijampolės „Sūduvos“ dubleriais patyriau sunkią kojos traumą, tad praktiškai pusę sezono praleidau nerungtyniaudamas. Gaila, kuomet visą pasiruošimą sunkiai dirbi kartu su komanda ir sezono startas susiklosto taip. Buvo nelengva, nes dar neteko patirti tokios traumos, po kurios nežaisčiau futbolo daugiau nei tris mėnesius. Kol pilnai atsigavau ir įgavau gerą sportinę formą ir sezonas pasibaigė.

Esu dėkingas visiems klubo treneriams, kurie manim tikėjo ir padėjo atsistatyti po traumos ir vėl įsivažiuoti į treniruočių ritmą. Per visus tuos metus, kuriuos esu praleidęs „Ekrane“, man šis sezonas buvo ir sunkiausias, bet tuo pačiu ir geriausias, nes sužaidžiau daugiausiai rungtynių už pirmąją komandą, o ir dublerių čempionate visai neblogai sekėsi.

- Šiemet sužaidei 6 oficialius mačus pagrindinės komandos sudėtyje, o ketveriose iš jų aikštėje praleidai visas 90 minučių. Kito sezono tikslas - įsitvirtinti pagrindiniame vienuoliktuke?

- Taip, buvo labai malonu žaisti tose rungtynėse, nes jos visos buvo svarbios. Džiaugiuosi, kai tokiose rungtynėse treneriai pasitiki manimi ir leidžia pasirodyti aikštėje. Kitąmet mano prioritetas, aišku, bus pagrindinė sudėtis. Viskas priklausys nuo manęs. Jeigu gerai seksis, nebus traumų ir treneriai suteiks šansą, tikrai jį sieksiu išnaudoti šimtu procentu.

- Daugelis futbolo mėgėjų nustebo, kuomet lemiamose sezono rungtynėse Pakruojyje tave išvydo startinėje sudėtyje. Ar pats tikėjaisi, kad tokios svarbos mače sulauksi tokio trenerių sprendimo?

- Prisipažinsiu, nesitikėjau, jog auksinėse sezono rungtynėse mane išleis rungtyniauti. Kai sužinojau apie tai, tikrai maloniai nustebau ir žaidžiau su dviguba energija.

- Jaunimo komandoje neretai žaidi ne tik gynyboje, tiek ir saugų linijoje ar net dar „aukščiau“ ir per pastaruosius du sezonus pelnei jau 27 įvarčius. Pagrindinėje komandoje tavo pareigos galbūt kiek griežtesnės?

- Pagrindinėje komandoje jaučiasi šiek tiek didesnis spaudimas. Iš manęs labiau reikalauja gynybinio darbo, o jau paskui tik padėti atakoje. Jaunimo komandoje esu vienas vyresnių žaidėjų, todėl ir jaučiuosi truputį laisviau, galbūt tai ir padeda įmušti nemažai ivarčių.

- Turi mėgstamą futbolininką, į kurį galbūt bandai lygiuotis?

- Turiu kelis mėgstamus futbolinkus: Ashley Cole'ą, Dani Alvesą, Philippą Lahmą, bet dažniausiai stebiu jaunų žaidėjų Rafaelio iš „Manchester United“ ir Kieran'o Gibbs'o iš Londono „Arsenal“ žaidimą.

- Komanda ruoštis naujajam sezonui rinksis tik sausį. Ką veiki per atostogas?

- Po sezono pabaigos porą savaičių ilsėjausi, o vėliau su komandos draugais pradėjome rinktis salėje pasižaisti futbolą, nes palaikyti sportinę formą reikia ir per atostogas. Žaidžiam ir ne tik tarpusavyje, bet ir rimtesniuose turnyruose. Štai sekmadienį mūsų jaunimo komanda laimėjo tradicinį V.Matuzo mažojo futbolo turnyrą.

- Kas rungtyniavo tavo komandoje?

- Žaidė Martynas Dūda , Arnas Ribokas , Tomas Salamanavičius, Laurynas Bratkauskas, Aivaras Meškinis, Edvardas Tamulevičius. Dar mūsų komandoje rungtyniavo Marius Suvaizdis ir Ernestas Veliulis.

- Dėkui tau už pokalbį ir linkime smagaus 20-o gimtadienio!

- Ačiū!

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)