Buvęs nacionalinės komandos žaidėjas specialiai iš Švedijos ruošėsi į Kauną tam, kad gyvai palaikytų sūnų antrosiose UEFA Tautų lygos C diviziono išlikimo rungtynėse su Gibraltaru.

Aurimas Kučys savo karjeros metu 17 kartų vilkėjo nacionalinės komandos marškinėlius ir turėjo galimybę jėgas išbandyti prieš tokius varžovus kaip Ispanija (2005 m.) ir Prancūzija (2007).

Tačiau 21-erių sūnus Armandas pagal vieną aspektą jau lenkia tėvą. Puolėjo sąskaitoje – vienas įvartis atstovaujant rinktinei, o pasižymėti Aurimui žaidžiant už Lietuvą nepavyko.

Būtent Armando įvartis ketvirtadienį vakare Portugalijoje vykusiame mače leido Edgaro Jankausko auklėtiniams įgyti vieno įvarčio (1:0) pranašumą prieš antrąsias rungtynes Kaune.

„Sunkios rungtynės, bet negaliu sakyti, kad tikėjausi lengvesnės dvikovos. Pasigedau daugiau kokybės, geresnio žaidimo, nepavyko pelnyti greito įvarčio, o tai turėjo įtakos žaidimui. Atrodė, kad nuo pirmų minučių futbolininkai jautė įtampą“, – pastebėjo Aurimas Kučys, vertindamas pirmąją akistatą Algarvėje.

Anot jo, galbūt rungtynių svoris turėjo įtakos svečių žaidimui.

„Lietuviai paprastai nežaidžia tokios svarbos rungtynių, nepamenu, kada paskutinį kartą rinktinė turėjo kažką lemiančias dvikovas.

Gal dėl to komanda truputį perdegė, o kai nuo pradžių nesiklijuoja žaidimas, sunku vėliau pagauti rungtynių ritmą“, – kalbėjo 43-ejų A. Kučys.

Pasak Panevėžio „Ekrano“ legendos, žaidimo brokas neleido lietuviams atsiskleisti puolime.

„Atrodo, Gibraltaras nepastatė autobuso prie vartų. Visų pirma, daug broko, dėl to nepavyko žaidimas priekyje. Kai atrodydavo, kad jau galime kažką sukurti, tai koks netikslus perdavimas nutraukdavo ataką“, – tvirtino 2015 metais karjerą baigęs A. Kučys.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją