Sutartis su E. Jankausku galioja iki kitų metų pavasario, bet netrukus bus pratęsta trejiems metams – iki pat atrankos į 2026 m. pasaulio čempionatą pabaigos.

„Su Edgaru esame apsitarę naujas sąlygas, iš principo esame susitarę. Kitą savaitę turėsime vykdomojo komiteto posėdį, kurio metu teiksiu naujas sąlygas ir sutarties pratęsimą trejiems metams. Asmeniškai tiek trenerio, tiek kolektyvo darbu esu patenkintas. Rinktinėje gera atmosfera, žaidėjai palaiko dabartinį kolektyvą, tad norisi tęsti pradėtą bendradarbiavimą“, – sakė LFF prezidentas Edgaras Stankevičius.

Vienas geriausių ir tituluočiausių visų laikų Lietuvos futbolininkų rinktinės treneriu pirmąsyk dirbo 2016-2018 metais, o antrą etapą pradėjo šių metų pradžioje.

Per 10 rungtynių Lietuvos rinktinė iškovojo pergalę, pasiekė keturias lygiąsias ir patyrė penkias nesėkmes. Atrankos į kitų metų Europos čempionatą C grupėje lietuviai surinko 6 taškus ir užėmė ketvirtą vietą, aplenkdami Bulgariją.

„Proto ribose, – paklaustas apie E. Jankausko atlyginimo pokytį šyptelėjo E. Stankevičius. – Pabrango kažkiek, bet tai yra normalu. Treneris tikrai nusipelnė algos pakėlimo ir ilgesnės sutarties“.

Ar tai – ilgiausias ir brangiausias kontraktas šalies futbolo rinktinės istorijoje?

„Gali būti. Manau, kad taip. Tai yra normos ribose, lyginant su kitomis Europos valstybėmis. Lyginant su kaimynais, gali būti ir brangiausias. Treneris manys kitaip, bet žinome, kiek kainuoja Latvijos, Estijos rinktinių treneriai“, – nusijuokė LFF prezidentas.

Edgaras Stankevičius

Pasak jo, darbas su E. Jankausku kol kas klostosi sėkmingai ne tik žvelgiant į vaizdą aikštėje, bet ir bendraujant už šios ribų.

„Vienas norų buvo užsakomieji skrydžiai, tą pavyko įgyvendinti ir tą tęsime, nes matome, kad taip yra patogiau žaidėjams, treneriams ir visam personalui. Ko treneris paprašo, federacija šiuo metu didžiąją dalimi padaro“, – sakė jis.

Pirmasis E. Jankauskas laukiantis darbas – dvi akistatos su Gibraltaro rinktine dėl teisės išlikti UEFA Tautų lygos C divizione.

„Gibraltaras tikrai yra parankesnis varžovas nei Baltarusija. Kita užduotis – laimėti Baltijos taurę ir C divizione pasirodyti kaip įmanoma geriau, gal net pakilti į B divizioną“, – artimiausius tikslus E. Jankausko vadovaujamai rinktinei bėrė E. Stankevičius.

Baltijos taurės Lietuvos rinktinė nėra laimėjusi ilgiau nei dešimtmetį – nuo pat 2010 metų.

Dėl išlikimo C divizione Lietuva turėjo žaisti su Baltarusija, tačiau ilgą laiką kėlė šį klausimą ir reikalavo keisti varžovą, nes nenorėjo varžytis su šalimi, vykdančia karinius veiksmus Ukrainoje.

Galiausiai viskas susiklostė palankiai, bet jeigu lietuviai išsaugos vietą C divizione, išlieka tikimybė, kad burtai suves su baltarusiais į vieną grupę.

„Daug kas netikėjo, bet buvome principingi, kalbėjomės apie galimybes nežaisti su Baltarusija. Manau, kad tai visiems pakankamai geras sprendimas. Tikiuosi, kad jeigu išliksime C divizione, burtai dar kartą nesuves mūsų su šia šalimi. Galimybė gauti grupėje juos egzistuoja, bet tikiuosi, kad negausime. Tada vėl iš naujo prasidėtų politika, bet tikiu, kad Tautų lygoje pavyktų su jais nežaisti“, – svarstė prezidentas.

Savaitgalį taip pat pranešta, kad Lietuva kartu su Latvija gavo teisę rengti 2026 metų Europos salės futbolo čempionatą.

„Dvi grupės vyks Lietuvoje, dvi – Latvijoje. Atidarymas ir mačas dėl trečios vietos vyks Kaune, o finalas – Rygoje. Tikiu, kad mūsų rinktinė bus konkurencinga ir pasirodys sėkmingai, galime galbūt net galvoti apie patekimą į atkrintamąsias“, – atsiliepė LFF „galva“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)