Edgaro Jankausko treniruojama Lietuvos rinktinė Šri Lankoje žais dvejas draugiškas rungtynes su vietos rinktine liepos 8 ir 11 dienomis. Susitikimai organizuojami pagal UEFA ir Azijos futbolo konfederacijos (AFC) bendradarbiavimo programą.

Susitikimų datos nėra oficialios, todėl rinktinės pagrindą sudarys Europos turnyruose nedalyvaujančių A lygos klubų futbolininkai. Komandoje bus aštuoni „Jonavos“ atstovai, šeši – „Kauno Žalgirio“ ir keturi – „Palangos“.

Pakviestas ir vienas legionierius – 19-etis vartininkas Titas Krapikas iš Genujos „Sampdoria“ klubo. Kvietimo sulaukė ir Nacionalinės futbolo akademijos auklėtinis 18-etis Matas Ramanauskas.

Daugiausia patirties iš pakviestų žaidėjų turi Vytautas Lukša, jis rinktinei atstovavo 27 kartus. Simonas Paulius žaidė 10 rungtynių, Tadas Eliošius – 6, rinktinėje taip pat yra žaidę Dovydas Norvilas, Martynas Dapkus, Tautvydas Eliošius, Ernestas Veliulis. Šiais metais Baltijos taurės turnyre nacionalinėje komandoje debiutavo Simonas Urbys.

Kartu su Lietuvos rinktinės treneriais, į Šri Lanką vyksta ir U-21 rinktinės treneriai Caritas Falchas bei Andrius Skerla. Vizito metu numatytas trenerių, fizinio rengimo ir vartininkų trenerių bei medikų apsikeitimas patirtimi.

Šri Lankos futbolo rinktinė paskutines tarptautines rungtynes žaidė 2016 metais. Šiuo metu FIFA reitinge Šri Lankos rinktinė užima 200 vietą.

Vartininkai:

Deividas Mikelionis („Kauno Žalgiris“)
Titas Krapikas („Sampdoria“, Italija)

Gynėjai:

Gabrielius Zagurskas („Kauno Žalgiris“)
Tomas Snapkauskas („Kauno Žalgiris“)
Pijus Širvys („Kauno Žalgiris“)
Aurimas Tručinskas („Jonava“)
Lukas Artimavičius („Jonava“)
Justas Raziūnas („Palanga“)
Ričardas Šveikauskas („Palanga“)
Vytas Gašpuitis („Panevėžys“)

Saugai:

Matas Ramanauskas (Nacionalinė futbolo akademija)
Martynas Dapkus („Jonava“)
Tadas Eliošius („Jonava“)
Tautvydas Eliošius („Jonava“)
Ernestas Veliulis („Jonava“)
Vytautas Lukša („Jonava“)
Simonas Paulius („Kauno Žalgiris“)
Ernestas Kloniūnas („Kauno Žalgiris“)
Dovydas Norvilas („Palanga“)

Puolėjai:

Laurynas Stonkus („Jonava“)
Simonas Urbys („Palanga“)

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (36)