„Chelsea“ ekipai įvarčius mušė aikštėje po keitimo pasirodę žaidėjai – Andre Schurrle ir Demba Ba. „Mėlynųjų“ treneris Jose Mourinho buvo labai patenkintas savo komandos žaidimu. Treneris džiaugėsi po keitimo pasirodžiusiais futbolininkais. Jis taip pat pareiškė, kad „Chelsea“ buvo verti patekti į pusfinalį.

Tuo metu PSG treneris Laurentas Blancas neslėpė nusivylimo. Strategas pripažino, kad jo komandai pritrūko sėkmės ir tikrai ne viskas klostėsi taip, kaip buvo norėta.

Jose Mourinho:

„Žaidėjai vykdė mūsų planą, mūsų ambicijas. Esu labai laimingas dėl galutinio rezultato. Mums pasisekė, kad pasiekėme tokį rezultatą, dėl kurio kovojome. Jei mes nebūtume įmušę antro įvarčio ar jie paskutinę minutę būtų pelnę įvartį, mes vis tiek didžiuotumėmės savo žaidėjais.

Tai buvo gera pergalė, bet „Chelsea“ ir aš esame ne kartą žaidę pusfinalyje, todėl tai nėra kažkas nerealaus. Pergalė yra gera, kadangi sugebėjome pakeisti rezultatą 1:3 savo naudai, o tai padaryti yra sunku. Bet mes jaučiamės gerai, žaidėjai tikrai nešokinėja persirengimo kambaryje. Praėjo dvi minutės ir viskas baigta.

Mes padarėme pakankamai, kad antrą įvartį įmuštume anksčiau, bet taip neatsitiko. PSG žaidė visiškai kitaip, nei jie sakė prieš rungtynes. Jie pasirinko kontratakų taktiką ir mums buvo tikrai sunku. Treniruotėse mes išbandėme daug išsidėstymų, todėl žaidėjai žinojo kaip elgtis įvairiose situacijose. Demba Ba mums pelnė lemiamą įvartį ir aš džiaugiuosi dėl jo. Mes nusipelnėme žengti į pusfinalį.

Tu visada tiki savimi. Tai yra tavo prigimtis ir tu žinai koks gali būti futbolas. Pabaigoje mes rizikavome viskuo. Prancūzijoje PSG dominuoja ir Prancūzijos futbolo stilius nėra susijęs su tuo, kokį požiūrį mes parodėme šiąnakt. Žaidėjai žinojo ką jiems reikia daryti ir mes sulaukėme sėkmės, kurios mums ir reikėjo.

Visi atidavė absoliučiai viską. Mano keturi gynėjai, kaip visada, buvo nuostabūs. Mano saugai dirbo kaip žvėrys, Davidas Luizas buvo tikras monstras. Mano atakuojantys žaidėjai bandė kažką sukurti su savo technika, o kiti su fizine jėga. Fernando Torresas ir Demba Ba tikrai padėjo, kai jie aikštėje pasirodė po keitimo.

Esu labai laimingas dėl Ba. Jis yra geras puolėjas ir puikus kolektyvo žmogus. Išleidau jį prieš Torresą, kad jis negalvotų, jog yra trečiasis mano puolėjas. Jis pridarė bėdų PSG klubui ir esu labai laimingas, kad būtent jis pelnė įvartį.

Esame pusfinalyje ir jei ketvirtfinalyje buvo aštuonios fantastiškos komandos, pagalvokite, kokios fantastiškos komandos liks pusfinalyje. Čia viskas įmanoma, mūsų laukia labai stiprus varžovas. Tačiau nesvarbu kas juo bus, mes esame nusiteikę gerai. Mes tikrai mėgausimės pusfinaliu, kaip ir mėgavomės šiomis rungtynėmis. Visada smagu žaisti prieš stiprų varžovą“.

Laurentas Blancas:

„Esame nusivylę. Turite pripažinti, kad mes kovėmės prieš labai gerą „Chelsea“ komandą. Ironiška, bet šį mačą mes pradėjome geriau nei pirmąjį. Pirmosios 25 minutės mums buvo geros. Praleidome pirmą įvartį po išmetimo iš užribio. Po jos mes atsidūrėme bėdoje, o „Chelsea“ įgavo pasitikėjimo savo jėgomis. Antrajame kėlinyje jie mums labai spaudė ir mes kentėjome. Gaila, kad neišnaudojome savo šansų“

„Šiandien daug dalykų mums nepavyko padaryti, bet buvo ir daug dalykų, kuriuos padarėme gerai. Pirmas įvartis jiems suteikė pasitikėjimo. Aš maniau, kad galėsime įmušti po kontratakos, bet to mums nepavyko padaryti. Todėl „Chelsea“ toliau tikėjo savimi ir galiausiai buvo apdovanoti“.

„Kalbant bendrai, manau, kad skirtumas tarp mūsų ir jų nėra didelis. PSG galėjo žengti į kitą etapą, bet mums nepasisekė ir ten pateko „Chelsea“. Tačiau aš manau, kad abiejų komandų lygis yra labai panašus. Galbūt „Chelsea“ turima patirtis tokio lygio varžybose ir suteikė jiems mažą pranašumą“.

„Mes žaidėme su trimis puolėjais ir saugu, kuris bandė palaikyti kamuolį ir nemanau, kad jie sužaidė prastai. Mums tiesiog nepavyko įmušti įvarčio. Antrajame kėlinyje „Chelsea“ sugebėjo padidinti savo spaudimą. Mes žinojome, kad ir kaip pasibaigs šis mačas, mes vis dar kovosime „Ligue 1“ ir Prancūzijos lygos taurėje. Tačiau galiu pasakyti, kad dabar esame tikrai nusivylę. Buvome labai arti pusfinalio“.