Interviu Futbolo.TV „Žalgirio“ naujokas atskleidė, kad jaunystėje dirbti treniruotėse su tėčiu jam buvo nepaprastai sunku.

„Treniruotėse nejaučiau malonumo, nes aš labai jautriai reaguodavau į visas tėvo pastabas. Turbūt iki pat pilnametystės nebuvau patenkintas savo tėčiu, bet vėliau supratau, kad turėčiau jam būti labai dėkingas.

Jis manyje įskiepijo tokį charakterį, kad dabar tiesiog neįsivaizduoju, kas galėtų mane palaužti. Kartu su tėčiu perėjome ugnį ir vandenį“, - apie patirtį kalbėjo J. Kendyšas.

Tarpsezonio metu sulaukęs Lietuvos čempionų Vilniaus „Žalgirio“ pasiūlymo, J. Kendyšas nė sekundės nesudvejojo ir šiemet kelia aukštus tikslus tiek sau, tiek komandai.

„Žalgiris“ - čempionai, žaidžia UEFA Čempionų lygos atrankoje. Tokioje komandoje turi visas galimybes tobulėti. Aš atvykau į Lietuvą, kad kasdien būčiau vis geresnis futbolininkas, todėl pasirinkau „Žalgirį“. Tai yra kitas laiptelis, siekiant dar aukštesnių tikslų.

Šiemet klubas surengė dvi puikias stovyklas Brazilijoje ir Kipre - dabar viskas yra mūsų pačių rankose. Laikas parodys, kaip viskas bus, bet aš tikiu, kad mums pavyks nemažai nuveikti“, - vylėsi žalgirietis.

Vidinė motyvacija siekti aukščiausių tikslų, sunkus darbas kiekvienoje treniruotėje ir rungtynėse - pagrindinis J. Kendyšo moto, vedantis svajonių link. Artimiausia jų - nacionalinė Baltarusijos rinktinė.

„Esu patriotas ir man mano šalis yra svarbi. Mes, baltarusiai, niekada neatsitraukiame, einame į priekį ir aš ne išimtis - visada judu tik į priekį. Aš turiu savo ateities tikslus ir žinau, kad juos pasieksiu. Jei neturi tikslo, nėra prasmės žengti į aikštę. Pernai kvietimo į nacionalinę rinktinę tikrai nelaukiau, bet šiemet, jei atvirai, tikrai jo laukiu. Dėl to sunkiai dirbu, stengiuosi ir tikiuosi“, - sakė J. Kendyšas.

Išsamiame Futbolo.TV parengtame reportaže J. Kendyšas taip pat pasakojo apie priežastis, atvedusias jį į Lietuvą, laiką praleistą mūsų šalyje bei futbolininkus, prieš kuriuos jam sunkiausia rungtyniauti.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją