Kaip ir tikėtasi, prie „Roma“ ekipos vairo stoja kartą klubą jau treniravęs specialistas Luciano Spalletti.
56-erių metų L. Spalletti „AS Roma“ futbolininkus treniravo 2005-2009.

L. Spalletti tapo jau penktu vyriausiuoju treneriu po to, kaip kontrolinį „AS Roma“ futbolo klubo akcijų paketą įsigijo JAV verslininkai, o prezidentu tapo Jimas Pallotta.

Su „AS Roma“ futbolininkais L. Spalletti iškovojo tris šalies vicečempionų titulus, dvi Italijos taures ir sykį šalies Supertaurę. Vėliau jis penkerius metus treniravo Sankt Peterburgo „Zenit“ (Rusija) futbolininkus, tačiau po dviejų iškovotų Rusijos čempionų titulų iš užimamų pareigų buvo atleistas 2014 metų kovo mėnesį.

Šiame poste naujas strategas pakeis trečiadienį oficialiai atleistą 51-erių metų prancūzą Rudį Garcią. Per 10 pastarųjų mačų įvairiuose šalies turnyruose jo auklėtiniai iškovojo vos vieną pergalę. R. Garcia 2011 metais gimtinėje su „Lille“ klubu triumfavo Prancūzijos pirmenybėse, romiečius treniravo nuo 2013 metų ir per du pastaruosius sezonus iškovojo Italijos čempionatų sidabrą.

Sekmadienį (sausio 17 d.) Romos futbolininkai susitiks su Veronos „Hellas“ klubu, o po savaitės (sausio 24 d.) žais su Turino „Juventus“ komanda.

Per 19 mačų šalies pirmenybėse triskart Italijos čempionai „AS Roma“ futbolininkai surinko 34 taškus – 9 pergalės, 7 lygiosios ir 3 pralaimėjimai (įvarčiai 36:22).

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją