R. Mancini auklėtiniai nepralaimėjo jau 31 rungtynių iš eilės. Ankstesnis rekordas priklausė Vittorio Pozzo treniruojamiems italams, kurie be pralaimėjimų žaidė nuo 1935 metų spalio iki 1939 metų liepos. Per tą laiką jie laimėjo antrą iš eilės pasaulio čempionatą ir 1936 metų olimpinius aukso medalius.

Nuo to laiko, kad 2018 metų gegužę prie Azzurri vairo stojo R. Mancini, italai pralaimėjo tik dukart. Paskutinį kartą – Tautų lygos dvikovoje su portugalais 2018 metų rugsėjį.

Tiesa, jei nepralaimėtų rungtynių serija tęsiasi, tai baigėsi nepraleistų įvarčių serija. 11 rungtynių be praleistų įvarčių serija prasidėjo nuo 2020 metų spalio, kuomet buvo pasiektos lygiosios su Nyderlandais.


Atrodė, kad ir šeštadienį R. Mancini auklėtiniams pavyks išsaugoti savo vartus „sausus“, tačiau Sašos Kalajdzičiaus įvartis galva viską pakeitė. „Sausų“ vartų statusas iš viso tęsėsi 1168 minutes.

Euro 2020 aštuntfinalyje Azzurri buvo laikomi rungtynių favoritais, tačiau Austrijos futbolininkai puikiai gynėsi ir šokiravo, kai pirmieji pelnė įvartį. Tiesa, įspūdingas Marko Arnautovičiaus smūgis galva po VAR peržiūros buvo neįskaitytas. Nulinės lygiosios reiškė, kad bus žaidžiamas pratęsimas ir sulaukus 11 m baudinių serijos visko gali nutikti, tad Italijos rinktinė pasistengė viską sutvarkyti anksčiau.

Nugalėtojams įvarčius pelnė nuo atsarginių suolo pakilę Federico Chiesa ir Matteo Pessina.


„Mes tapome nugalėtojais, nes mes nusipelnėme, net jei vieną įvartį ir praleidome, – po dvikovos „RAI Sport“ kalbėjo R. Mancini. – Žinome, tuos du įvarčius turėjome pelnyti anksčiau ir nežaisti pratęsimo, nes išties pavargome, tačiau nusipelnėme laimėti“.

Anot jo, nuo atsarginių žaidėjų suolo pakilę ir į aikštę žengę futbolininkai įnešė labai geros energijos: „Tai padėjo pasiekti lūžį. Žinojau, kad bus labai sunku. Galbūt aštuntfinalyje net sunkiau nei ketvirtfinalyje. Rungtynėse visko gali nutikti, bet žaidėme gerai ir laimėjome. Šis testas mums labai geras, jis parodė, kad esame stiprūs psichologiškai“.

Paklaustas, su kuo norėtų susigrumti ketvirtfinalyje penktadienį Miunchene, Belgija ar Portugalija, R. Mancini atsakė: „Abi komandos yra nepaprastai pajėgios, todėl sunku išsirinkti“.

Austrijos rinktinės nuotaika buvo visiškai kitokia. M. Arnautovičiaus džiaugsmą po įspūdingo įvarčio antrame kėlinyje nubraukė VAR peržiūra, konstatavusi nuošalę.

„Man sunku rasti žodžių. Jei mus būtų lydėjusi sėkmė, būtume laimėje per 90 minučių, – nusiminęs ORF kalbėjo M. Arnautovičius. – Mes žaidėme išties gerai ir turėjome gerų progų, tačiau jas reikėjo pabaigti tiksliau. Noriu padėkoti už pastangas komandai ir visiems, kas prie to prisidėjo“.

Austrijos rinktinės kapitonas Davidas Alaba pridūrė: „Nelengva viską išreikšti žodžiais. Galime didžiuotis savimi, Austrija gali savo rinktine didžiuotis. Atidavėme visas jėgas, tačiau pabaigoje nebuvome apdovanoti pergale. Su tuo sunku susitaikyti“.

Visos aštuntfinalių poros:

Velsas – Danija 0:4

Italija – Austrija 2:1 po pratęsimo

Nyderlandai – Čekija (birželio 27 d., Budapeštas)

Belgija – Portugalija (birželio 27 d., Sevilija)

Kroatija – Ispanija (birželio 28 d., Kopenhaga)

Prancūzija – Šveicarija (birželio 28 d., Bukareštas)

Anglija – Vokietija (birželio 29 d., Londonas)

Švedija – Ukraina (birželio 29 d., Glazgas)


Dėl pandemijos metams atidėtas didžiausias Europos futbolo renginys pirmą kartą apima net 11 skirtingų šalių miestų, kuriuose iš viso čempionatą pradėjo 24 rinktinės, o titulą gins Portugalijos atstovai.

Į atkrintamąsias varžybas iškopė po dvi geriausias kiekvienos grupės komandas bei dar keturios iš šešių, užėmusių trečias vietas pogrupiuose.

Lygiai mėnesį truksiančio turnyro nugalėtojai paaiškės finale Londono „Wembley“ stadione liepos 11 dieną.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (5)