Italijos ministras pirmininkas Giuseppe Conte neseniai pranešė, kad karantinas šalyje pratęsiamas bent iki gegužės 3 dienos, tačiau tai neatšaldė „Serie A“ vadovų entuziazmo – jie norėtų nacionalinį futbolo čempionatą atnaujinti jau kitą mėnesį, o tiksliau 31 dieną.

Skaičiuojama paprastai: jei situacija pagerės iki tiek, kad jau gegužės pradžioje bus galima atnaujinti profesionalių klubų treniruotes, tuomet būtų realu „Serie A“ pirmenybes pratęsti dar po kelių savaičių, per kurias futbolininkai turėtų grįžti į savo komandas ir įgyti sportinę formą.

Kadangi iki čempionato pabaigos yra likę 12 turų, per savaitę būtų žaidžiama po du turus. Tokiu būdu pirmenybės galėtų finišuoti rugpjūčio 3 dieną.

Italų spauda pabrėžia, kad „Serie A“ rungtynės tikrai vyktų be žiūrovų, o labiausiai koronaviruso paveiktos teritorijos – Lombardijos – klubai, t. y. AC „Milan“, Milano „Inter“, Bergamo „Atalanta“ ir „Brescia“, savo namų rungtynes veikiausiai turėtų žaisti neutraliose aikštėse.

Primename, kad po 26 turų Italijoje pirmauja Turino „Juventus“ (63 tšk.), bet tik vienu tašku nuo juo atsilieka Romos „Lazio“ (62 tšk.).

Dabartinė Italijos „Serie A“ turnyro lentelė:

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (10)