Svečiai į priekį išsiveržti galėjo pirmo kėlinio pradžioje, po smūgio galva puolėjas Ariagneris Smithas pataikė į virpstą, o jo antruoju bandymu į vartus nukreipti kamuolio taip pat nepavyko.

Pirmame kėlinyje dažniau kamuolį kontroliavo svečiai. Gero šanso neišnaudojo Tautvydas Eliošius – jo smūgis buvo blokuotas, paskutinės atakos metu labai pavojingai iš už baudos aikštelės mušė Seydina Keita. Varžovai išsiskyrė smūgiu galva – kamuolys skriejo pro šalį.

Pavojingesnes progas kūręs „Panevėžys“ savo tikslą pasiekė antro kėlinio pirmoje pusėje: po standartinės situacijos ir perdavimo iš krašto 57 min. galva pasižymėjo gynėjas Seydina Keita.

Sėkmingai apsigynę svečiai iškovojo istorinę pergalę: pirmą kartą klubas pateko į kitą UEFA turnyro atrankos etapą.

Statistika

Tai apskritai pirma Panevėžio klubo pergalė tarptautinėje arenoje. Klubas trečią kartą žaidžia Konferencijų lygos atrankoje. Prieš dvejus metus Lietuvos klubas nusileido Serbijos „Vojvodina“ komandai (0:1, 0:1), prieš metus sustabdė tas pats „Milsami“ (0:0, 0:2).

FK "Panevėžys"

Primename, kad pirmasis susirėmimas Marijampolėje baigėsi lygiu rezultatu – 2:2, nors „Panevėžys“ antro kėlinio pradžioje pirmavo 2:0 ir susikūrė daugiau progų.

Šios poros nugalėtojų toliau Europoje lauks akistata su Izraelio vicečempionais Beer Ševos „Hapoel“ futbolininkais.

Patekus į antrąjį užsitikrinama 350 tūkst. eurų premija.

Rezultatas

„Milsami“ 0 – 1 „Panevėžys“

57' [0:1] Seydina Keita

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją