30-metis futbolininkas praėjusiame sezone, atstovaudamas Jonavos „Vikingų“ ekipai, pelnė 25 įvarčius, buvo vienas rezultatyviausių čempionato žaidėjų, su ekipa pasiekė finalą ir tik jame po pratęsimo turėjo pripažinti varžovų pranašumą.

Sėkmingas vicečempiono žaidimas neįtikino rinktinės stratego Jevgenijaus Ryvkino, kuris futbolininko šiemet nematė salės futbolo rinktinės kandidatų sąraše.

Pastaroji už gero mėnesio varžysis Lietuvoje vyksiančiame pasaulio čempionate.

Pats J. Jeremejevas teigė, jog tai – stratego ambicijos ir tam tikras kerštas už ankstesnį konfliktą.

Futbolininkas mintimis apie savo santykius su Lietuvo salės futbolo rinktinės vyriausiuoju treneriu pasidalino „Sveiks Valio“ leidiniui.

Artūro Žarnovskio parengtame interviu J. Jeremejevas neslėpė, jog tarp jo ir stratego buvo konfliktas, po kurio žaidėjas atsiprašė rinktinės vedlio.

„Manau, kad trenerio J. Ryvkino ambicijos užgožia Lietuvos rinktinės interesus.

Viskas prasidėjo 2019 metais, kuomet žaidėme su Kirgizija. Pralaiminėjome 2-4, treneris liepė gintis ir saugoti rezultatą, nors jis buvo nepalankus. Aš nepaklausiau, tose rungtynėse man gerai sekėsi žaisti ir bandžiau spausti varžovus bei kažkaip išplėšti pergalę. Po tų rungtynių buvau pašalintas iš rinktinės kaip nepaklusęs trenerio nurodymams.

Aprimus emocijoms pripažinau, kad nors man ir atrodo, jog toje situacijoje buvau teisus, tačiau suprantama, jog išsiskyrus nuomonėms lemiamas žodis priklauso treneriui. Už šią situaciją atsiprašiau trenerio, tačiau manau, jog jis man taip ir neatleido“, – teigė futbolininkas.

Anot jo, jis iš savo pusės padarė viską, kad žaistų už rinktinę, bet to nepakako.

„Nusileidau, pripažinau savo klaidas, keletą kartų atsiprašinėjau trenerio. J. Ryvkinas lyg ir priėmė atsiprašymą bei pažadėjo iškviesti mane į rinktinės stovyklą.

Iškvietė, tačiau jaučiau, jog jis ir toliau laiko pyktį. Žaidžiant draugiškas rungtynes rinktinės stovykloje Ispanijoje, pirmas dvejas rungtynes buvau auklėjamas paliekant mane ant suolo. Trečiose rungtynėse žaidžiau daug ir sėkmingai. Ir viskas – nuo to laiko kvietimo į rinktinę nebegavau“, – pasakojo J. Jeremejevas.

Vokietijos čempionu tapęs futbolininkas prieš praėjusį sezoną nusprendė iš Vokietijos grįžti į Lietuvą, manė, jog čia bus labiau matomas ir galės savo žaidimu įrodyti, jog yra vertas rinktinės.

„Prisijungiau prie Jonavos „Vikingų“ kaip žaidžiantis treneris, sulipdėme gerą komandą, pasiekėme finalą, kuriame pirmose rungtynėse pirmavome 2:0, o antrose rungtynėse mūsų persvara buvo 4:0 kol galiausiai pralaimėjome tik po pratęsimo. Individualiai sezoną taip pat vertinu kaip sėkmingą.

Todėl ir teigiu, jog jaučiuosi padaręs viską, kas nuo manęs priklauso, tačiau deja, trenerio manymu, to buvo per mažai“, – kalbėjo futbolininkas.

„Nenoriu maivytis, bet manau, jog sportiniu principu tarp 16 žaidėjų turėčiau patekti ir tai paneigti būtų sunku. Vadinasi. priežastys kitos. Esu girdėjęs, kad neva skleidžiu blogą aurą ir keliu maištą komandoje.

Man skambino iš LFF, tiksliau iš salės futbolo asociacijos. Jie ketino tarpininkauti ir kažkaip išspręsti šią situaciją. Tačiau vėliau man buvo pranešta, jog J. Ryvkinas į jokius pokalbius nesileidžia ir jis mano situaciją palygino su Benzema.

Absurdas. Visų pirma nepadariau tokių dalykų, kuriais įtariamas Benzema, visų antra – salės futbolo žaidėjų Lietuvoje yra per mažai, kad taip mėtytis, o galiausiai ir pats Ryvkinas nėra pasaulio čempionas.

Problema, jog federacijoje trūksta kompetencijos vertinti Ryvkino darbą, todėl jis jaučiasi visagalis“, – neslėpė nusivylimo J. Jeremejevas.

„Labai apmaudu. Visada norėjau žaisti už Lietuvą, o ką jau kalbėti apie žaidimą už Lietuvą pasaulio čempionate. Tai būtų svajonės išsipildymas. Labiausiai apmaudu, jog kirba neteisybės jausmas. Tai ne trauma, ne sportiniai dalykai, o kažkokia akla ambicija ir neteisybė“, – pridūrė futbolininkas.

Pasaulio pirmenybėsnuo rugsėjo 12 dienos

Lietuva pasaulio čempionate A grupėje susitiks su Kosta Rika, Venesuela ir Kazachstanu.

Varžysis 24 rinktinės, suskirstytos į 6-ias grupes. Į šešioliktfinalius pateks po dvi geriausias kiekvieno pogrupio ekipas bei 4 iš 6 rinktinių, užimsiančių trečias pozicijas.

Čempionatas prasidės rugsėjo 12 dieną Lietuvos ir Venesuelos rungtynėmis.

Nugalėtojų titulą Lietuvoje gins Argentinos rinktinė, o tituluočiausia pasaulyje yra Brazilija, triumfavusi penkis kartus.

Pasaulio čempionatas Kaune, Vilniuje ir Klaipėdoje laukia rugsėjo 12 – spalio 3 dienomis. A ir C grupių varžybos vyks Kaune, B ir F grupių komandos kausis Vilniuje, D ir E – Klaipėdoje.

Pirmenybės turėjo būti surengtos praėjusiais metais, bet buvo atidėtos dėl pandemijos. Europoje planetos salės futbolo čempionatas vyks tik trečią kartą ir po 25 metų pertraukos. Pirmasis turnyras surengtas buvo 1989 metais.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (31)