Panevėžiečiai UEFA Konferencijų lygos antrojo atrankos etapo atsakomosiose rungtynėse 1:1 (0:0) sužaidė su Beer Šefos „Hapoel“ komanda, bet pirmasis mačas Izraelyje baigėsi varžovų pergale 1:0, tad bendru rezultatu 2:1 jie žengė toliau.

Mačas vyko Marijampolėje, nes „Panevėžio“ namų stadionas šiuo metu yra rekonstruojamas. Aršią ir fizišką kovą išduoda ir parodytas geltonių kortelių skaičius – teisėjas šią traukė net 8 kartus.

Pirmo kėlinio pabaigoje puikią progą turėjo Ariagneris Smithas, tačiau galingas ir pavojingas smūgis praskriejo šalia vartų virpsto.

Kaip pabaigė, taip ir pradėjo – antrojo kėlinio pradžioje „Panevėžys“ spaudė varžovus ir surengė kelias itin pavojingas atakas, tačiau kamuolys vartuose nesuspurdėjo.

Netrukus Lietuvos čempionato lyderiai gavo smūgį į paširdžius – bandydamas išspirti kamuolį toliau nuo savų vartų Linkas Klimavičius pataikė į skersinį, o prie atšokusio kamuolio pirmasis suspėjo varžovų gynėjas Miguelis Vitoras ir išvedė svečius į priekį.

75 min. „Hapoel“ trumpam vėl paniro į euforiją – kamuolys antrą kartą atsidūrė „Panevėžio“ vartuose, tačiau teisėjas užfiksavo nuošalę.

Po kelių akimirkų triumfavo jau panevėžiečiai – 79 min. po A. Smitho perdavimo rezultatą smūgiu galva išlygino Noelis Mbo.

Vis tik per likusį laiką varžovai tempė laiką, o „Panevėžys“ daugiau pavojingų atakų sukurti nesugebėjo.

„Panevėžys“ šiame mače atliko daugiau smūgių (7 prieš 6), bet varžovai buvo tikslesni ir dažniau pataikė į vartų plotą (4 prieš 1). Lietuvos klubas surengė ir daugiau pavojingų atakų (57 prieš 49). Kamuolio kontrolė nežymiai priklausė svečiams – 53 procentai prieš „Panevėžio“ 47.

Kitame etape „Hapoel“ susikaus su Skopjės „Škupi“ (Makedonija) ir Sofijos „Levski“ (Bulgarija) poros nugalėtoju. Pirmose rungtynėse Šiaurės Makedonijoje 2:0 laimėjo Bulgarijos klubas.

Praėjusį sezoną „Hapoel“ pavyko pasiekti Konferencijų lygos grupių etapą. Prieš 74-erius metus įkurtas Beer Šefos klubas Izraelio pirmenybėse yra triumfavęs penkis kartus, dar tris kartus liko antras. UEFA varžybose „Hapoel“ žaidžia dešimtą kartą iš eilės.

„Panevėžiui“ liko kovos Lietuvos čempionate – čia Gino Lettieri auklėtiniai pirmauja, turėdami 6 taškų persvarą prieš Vilniaus „Žalgirį“ ir dar vienerias rungtynes atsargoje.