Edgaras Jankauskas ir jo auklėtiniai prieš išvyką surengė treniruočių stovyklą, kurią pavyko padaryti šiek tiek ilgesnę nei įprastai. Tai leido rinktinės trenerių štabui daugiau laiko skirti strategavimui, kuo Edgaras Jankauskas buvo labai patenkintas.

„Kuo daugiau laiko turime, tuo daugiau galimybių treniruotėms su komanda. Situacija yra dėkinga, turėsime laiko atstatyti žaidėjus ir supažindinti juos su priešininkais.

Džiugina, kad žaidėjai yra sveiki ir geroje formoje. Jaučiu tokius malonius galvos skausmus, kai galvoju apie tai, kaip reikės formuoti tą startinį vienuoliktuką. Šiai dienai viskas yra gerai“, – su šypsena kalbėjo E. Jankauskas.

Rinktinės vairininko pasirinktoje sudėtyje, lyginant su sąrašu praėjusiame rinktinių lange, yra keturi pasikeitimai. Tris futbolininkus, kurie šiuo metu rungtyniauti negali dėl traumų – Deividą Šešplaukį, Donatą Kazlauską ir Artemijų Tutyškiną – keičia trys į rinktinę sugrįžtantys futbolininkai: Modestas Vorobjovas, Klaudijus Upstas bei po ilgesnės pertraukos į rinktinę sugrįžtantis Edgaras Utkus.

Vėliau sudėtį dar papildė 19-metis Faustas Steponavičius.

E. Jankauskas mano, kad visi nusipelnę rinktinėje žaisti žaidėjai netilpo į dabartines nacionalinės komandos gretas.

„Aš net pasakyčiau, kad neužteko vietos visiems geriausiems. Buvo futbolininkų, kurie tikrai yra verti būti rinktinėje, tačiau žaidėjų skaičius yra limituotas. Viduje tikrai yra tos sveikos konkurencijos, visi geroje formoje, tai džiugu.“

Rugsėjį Lietuvos rinktinei teko stoti į kovą su dviem grupės favoritėmis – Juodkalnija ir Serbija. Prieš Juodkalniją išplėštos lygiosios (2:2), o serbams pasipriešinti nepavyko: Aleksandro Mitrovičiaus „hat-trick‘as“ nulėmė varžovų pergalę 3:1.

Faustas Steponavičius

„Žaidimui turbūt labiausiai įtakos turės paskutinių kelerių rungtynių analizės. Mes turime reaguoti į signalus, kurie mums davė negatyvius rezultatus: praleisti įvarčiai, iš kur jie buvo pelnyti, ar tose zonose trūko žmonių, ar buvo klaidų išsidėstyme, o gal net išvis reikia keisti schemą. Šitie klausimai yra aktualūs“, – atviravo strategas.

Po pusantrų metų pertraukos į rinktinę grįžta anksčiau minėtas E. Utkus – paskutinį sykį rinktinės marškinėlius jis vilkėjo dar 2022-ųjų birželio mėnesį

„Edgaro pasveikimas yra tik dar viena gera naujiena – jis labai aukšto lygio futbolininkas ir mes džiaugiamės, kad jis atgavo sportinę formą, yra sveikas ir gali vėl žaisti“, – džiaugėsi E. Jankauskas.

Pats gynėjas atrodo labai patenkintas tuo, kad vėl galėjo sugrįžti į rinktinę ir ginti savo šalies vardą.

„Nuotaikos pačios geriausios, kaip ir visiems turbūt čia. Kai esi sveikas, kai nesi traumuotas ir gali grįžti rinktinę, pasiruošęs šimtu procentu atsiduoti komandai – tai pats geriausias jausmas. Komanda yra pasikeitusi, turi tikrą žaidybinį planą ir jo laikosi, o tai yra labai smagu“, – sakė 23-ejų lietuvis.

E. Utkui paskutiniai pusantrų metų lengvi nebuvo – jis patyrė sunkią kelio traumą, dėl kurios ilgam atsidūrė už šoninės linijos, o po to ramybės nedavė mikrotraumos. Pastaruoju metu lietuvis grįžo į rikiuotę ir sulaukia vis daugiau žaidybinio laiko Belgijoje.

„Iki idealios sportinės formos dar šiek tiek trūksta, nes dar net neturėjau pilnų futbolo varžybų. Prieš atvykstant į rinktinę 72 minutes žaidžiau, tad iki tų pilnų 90 minučių ir tobulos formos dar trūksta, bet judu link to. Tikiuosi, kad greitu metu jau būsiu pilnai pasiruošęs.“

Iki traumos Briugės „Cercle“ gynėjas buvo garantuotas startinės sudėties žaidėjas rinktinėje, tačiau jam sugrįžus po traumų, gerų žaidėjų gynybos grandyje tik padaugėjo. Tai gali reikšti mažiau žaidimo laiko, tačiau E. Utkus džiaugiasi, kad situacija gerėja ir iššūkių nevengia.

„Aš manau, kad konkurencija tikrai padidėjusi. Žinant, kad Rokas (Lekiatas) dabar žaidžia ir tai daro ganėtinai gerai, kiek žiūrėjau rinktinės rungtynes, tai ta konkurencija tikrai yra. Manau, kad ji būtina“, – užtikrintai kalbėjo jaunuolis.


Standings provided by Sofascore

Lietuvos rinktinės sudėtis spalio mėnesio rungtynėms Europos čempionato atrankoje:

Vartininkai

Edvinas Gertmonas (Vilniaus „Žalgiris“), Emilijus Zubas (Tel Avivo „Hapoel“, Izraelis), Vytautas Černiauskas (FK „Panevėžys“).

Gynėjai

Linas Klimavičius (FK „Panevėžys“), Edvinas Girdvainis (FK „Kauno Žalgiris“), Kipras Kažukolovas (Vilniaus „Žalgiris“), Klaudijus Upstas (FC „Hegelmann“), Pijus Širvys (FK „Panevėžys“), Rokas Lekiatas (FA „Šiauliai“), Justas Lasickas (Ljublianos „Olimpija“, Slovėnija), Markas Beneta (FK „Panevėžys“), Edgaras Utkus („Cercle Brugge“ KSV, Belgija).

Saugai

Gvidas Gineitis („Torino“ FC, Italija), Ovidijus Verbickas (Vilniaus „Žalgiris“), Eligijus Jankauskas (FA „Šiauliai“), Daniel Romanovskij (FA „Šiauliai“), Modestas Vorobjovas („Istanbulspor“ AS, Turkija), Paulius Golubickas (Vilniaus „Žalgiris“), Matijus Remeikis (FK „Panevėžys“), Arvydas Novikovas (Vilniaus „Žalgiris“), Vykintas Slivka („Lamia“, Graikija).

Puolėjai

Gytis Paulauskas (KF „Egnatia“, Albanija), Fedor Černych (Limasolio AEL, Kipras).

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją